Ελλάδα

Εθνικό Θέατρο: Απομακρύνεται ο Στάθης Λιβαθινός, λόγω καταγγελιών

Απομάκρυνση του σκηνοθέτη από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου - Τα 2 σενάρια

Απομακρύνθηκε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρου ο σκηνοθέτης Στάθης Λιβαθινός, έπειτα από καταγγελίες σπουδαστών για απαξιωτικές συμπεριφορές και ακραία σχόλια.

Τα σενάρια για την απομάκρυνση του σκηνοθέτη που είχε διατελέσει Διευθυντής της πρώτης κρατικής σκηνής, είναι δύο:

Το πρώτο υποστηρίζει ότι ο ίδιος έθεσε εαυτόν εκτός σχολής και το δεύτερο πως απομακρύνθηκε από αυτή, έπειτα από ένα συμβάν που ξεχείλισε το ποτήρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ένας εκ των φοιτητών της σχολής κατήγγειλε τον Στάθη Λιβαθινό ότι σε ανύποπτη στιγμή, περνώντας από πρόβα έκανε μεγαλοφώνως στον ίδιο και στους συμφοιτητές του ένα ομοφοβικό σχόλιο για το παίξιμό τους, με αποτέλεσμα εκείνος να μην μπορεί να συνέλθει από την προσβολή.

Μετά λοιπόν από την ανακοίνωση που έκανε ο σύλλογος σπουδαστών του Εθνικού ότι προτίθενται να μιλήσουν δημοσίως πέρα από την περίπτωση Λιγνάδη και για όσα έως τώρα φοβόντουσαν να καταγγείλουν, η Διευθύντρια της σχολής Δηώ Καγκελαρη, συγκάλεσε άμεση συνάντηση των καθηγητών, κατά την οποία συζητήθηκε εκτενώς η περίπτωση Λιβαθηνού, η συμπεριφορά του στο συγκεκριμένο συμβάν αλλά και η γενική στάση του απέναντι σε σπουδαστές, και έτσι του ζήτησε την παραίτηση του, την οποία και έλαβε.

Ο γνωστός σκηνοθέτης και δάσκαλος δεν ανήκει πια, όπως μάθαμε από έγκυρη πηγή στο δυναμικό του Εθνικού Θεάτρου.

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια