Χρήστος Ταραντίλης: Τι «προκάλεσε» την παραίτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Ελλάδα
Χρήστος Ταραντίλης: Τι «προκάλεσε» την παραίτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επιλογή του Χρήστου Ταραντίλη στην θέση του Εκπροσώπου της Κυβέρνησης κρινόταν από πολλούς ως ένα… “ρίσκο”

Δεν ήρθε εντελώς ξαφνικό στην κυβέρνηση η παραίτηση του Χρήστου Ταραντίλη. Απ’ την αρχή η επιλογή του είχε κριθεί ως ρίσκο. «Βαριά» η ατμόσφαιρα το τελευταίο διάστημα για τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

Η παραίτηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Χρήστου Ταραντίλη δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο Μέγαρο Μαξίμου. Ήταν μια απόφαση, η οποία, όπως όλα δείχνουν, ελήφθη κοινή συναινέσει.

Η επιλογή του Χρήστου Ταραντίλη στην ηλεκτρική καρέκλα του Εκπροσώπου της Κυβέρνησης από την πρώτη στιγμη κρινόταν από πολλούς συναδέλφους του στη Ν.Δ. ως ένα… “ρίσκο”.

Κάποιοι εκτιμούσαν ότι ο κ. Ταραντίλης, ο οποίος έχει αφήσει σημαντικό αποτύπωμα στα αμφιθέατρα του Οικονομικού Πανεπιστημίου ως καθηγητής, δεν έχει την πολιτική εμπειρία για να σηκώσει το βάρος της επικοινωνιακής διαχείρισης κρίσιμων θεμάτων.

Η υπόθεση Λιγνάδη

Ο χειρισμός εκ μέρους του στην υπόθεση Λιγνάδη κατά το briefing των πολιτικών συντακτών, όταν απέδωσε την παραίτηση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου σε προσωπικούς λόγους – την ώρα που οι καταγγελίες σε βάρος του έδειχναν πως θα πάρουν μορφή χιονοστιβάδας – δεν πέρασε απαρατήρητος.

‘Οπως και το ότι στη συνέχεια δύο πολύ στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης αλλά και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, έσπευσαν να κάνουν διορθωτικές δηλώσεις και να υποστηρίξουν ότι ζητήθηκε κεντρικά η παραίτηση Λιγνάδη. Και μπορεί η δήλωση Ταραντίλη να έγινε τη στιγμή που δεν είχε υπάρξει ξεκάθαρη γραμμή από το υπουργείο Πολιτισμού και κεντρικές αποφάσεις για τον επικοινωνιακό χειρισμό, όμως, τα αντανακλαστικά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου δεν κρίθηκαν αποτελεσματικά.

Προφανώς, καθόλου τυχαία στη συνέχεια, στο βήμα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης είδαμε να αναλαμβάνει τα ηνία της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Το κλίμα που διαμορθώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου προκάλεσε δυσφορία και στον κ. Ταραντίλη.

Η παραίτηση του δεν θεωρείται ασύνδετη με τις εξελίξεις που ακολούθησαν των δηλώσεων του στο briefing, ενώ, την ίδια στιγμή, και οικογενειακοί λόγοι συνέτειναν να λάβει την απόφαση να μην συνεχίσει να έχει την ευθύνη του έργου της εκπροσώπησης της Κυβέρνησης.

“Οικογενειακοί λόγοι που προέκυψαν έκτοτε δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να ασκώ αυτά τα καθήκοντα. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από τα βουλευτικά έδρανα θα συνεχίσω να είμαι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειάς μας για μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν τη χώρα, τιμώντας πάντοτε την εμπιστοσύνη που μου δείξατε” σημειώνει ο κ. Ταραντίλης στην επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Χρέη Κυβερνητικού Εκπροσώπου θα εκπληρώνει η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Φωτογραφία: intime

newsit

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News