Δ. Κουφοντίνας: Επιδεινώθηκε σοβαρά η κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας

Ελλάδα
Δ. Κουφοντίνας: Επιδεινώθηκε σοβαρά η κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Επιδεινώθηκε σοβαρά η υγεία του απεργού πείνας και δείψας, Δημήτρη Κουφοντίνα,  σύμφωνα με την διοίκηση του γενικού νοσοκομείου Λαμίας όπου και νοσηλεύεται. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΝ Λαμίας, το προσωπικό της ΜΕΘ προχωρά στη λήψη όλων των ενδεδειγμένων μέτρων και απαραίτητων Ιατρο – φαρμακευτικων ενεργειών.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Ενημερώνουμε ότι, ο ασθενής του νοσοκομείου μας κος Δημ. Κουφοντίνας ο οποίος νοσηλεύεται για 11η ημέρα  στην ΜΕΘ, μετά  από 22 ημέρες παραμονής στην Παθολογική Κλινική, εμφάνισε σοβαρή επιδείνωση στην υγεία του σήμερα 27-02-2021.

Το προσωπικό της ΜΕΘ τηρώντας απόλυτα την κείμενη Νομοθεσία, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προβαίνει στη λήψη όλων των ενδεδειγμένων μέτρων και απαραίτητων Ιατρο – φαρμακευτικων ενεργειών  αντιμετώπισης των συνεπειών της πολυήμερης άρνησης λήψης τροφής και τελευταίως και υγρών.

Το Ιατρο – νοσηλευτικό προσωπικό συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του  πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας προς το σκοπό της διασφάλισης της υγείας  του ασθενούς  με απόλυτο σεβασμό προς τα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΜέΡΑ 25: Να μην υπάρξει νεκρός κρατούμενος απεργός πείνας

Το ΜέΡΑ 25 σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι συμμετείχε στην σημερινή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, για το αυτονόητο, όπως αναφέρει, σε μια Δημοκρατία, διακύβευμα: «να μην υπάρξει νεκρός κρατούμενος απεργός πείνας».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το ΜέΡΑ 25 στέκεται «στο πλευρό των ανθρώπων, των κινημάτων, φορέων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της πρωτοβουλίας νομικών και δικηγόρων που απευθύνουν έκκληση για την τήρηση του νόμου» και προσθέτει: «Αναγνωρίζοντας ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι το θεμέλιο της Δημοκρατίας και ότι το Κράτος Δικαίου ισχύει για όλες και όλους ανεξαιρέτως το ΜέΡΑ25 ζητάει να ικανοποιηθεί το αίτημα του Δ. Κουφοντίνα να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως προβλέπει ο φωτογραφικός νόμος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News