Στα σχολεία η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση - Δημιουργήθηκε σελίδα για το Ελληνικό #metoo

Ελλάδα
Στα σχολεία η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση - Δημιουργήθηκε σελίδα για το Ελληνικό #metoo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα θύματα θα μπορούν να κάνουν τις καταγγελίες τους διαδικτυακά - Αυστηροποιείται ο Ποινικός Κώδικας

Από το Σεπτέμβριο θα εισαχθεί – και επίσημα – το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία της χώρας, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το Ελληνικό #metoo.

«Θεσπίζουμε και τη δυνατότητα της υποχρεωτικής διαθεσιμότητας του φερόμενου ως θύτη με αναστολή αποζημίωσης μέχρι τη διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης γιατί σε ένα κράτος δικαίου κανείς δεν είναι ένοχος μέχρι να καταδικαστεί από τη δικαιοσύνη» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Επεκτείνουμε σε όλα τα σχολεία από το Σεπτέμβριο το πρόγραμμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης το οποίο εφαρμόστηκε πιλοτικά τη φετινή χρονιά» τόνισε και συμπλήρωσε «Έχει λεχθεί ότι η πολιτική δεν έχει ηθική, διαφωνώ. Οφείλει να έχει τη δική της ηθική, αυτή που απέχει από την απλοϊκή ηθικολογία. Ένα κριτήριο. Την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και την αξιοπρέπεια κάθε πολίτη ξεχωριστά».

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός αναμένεται να δημιουργηθεί και ιστοσελίδα (metoo.gov.gr), όπου τα θύματα θα μπορούν να κάνουν τις καταγγελίες τους, σε πραγματικό χρόνο.

«Εγκαινιάζεται κεντρική διαδικτυακή πύλη metoo.gov.gr. Θα μπορούν να υποβάλλονται καταγγελίες σε πραγματικό χρόνο», δήλωσε.

Παράλληλα, όπως είπε, θα θεσπιστεί ειδικό πλαίσιο για σεξουαλική παρενόχληση στους εργασιακούς χώρους, καθώς και για ανθρώπους που εργάζονται με παιδιά, ενώ αναμένεται να αλλάξει και ο Ποινικός Κώδικας για σχετικά αδικήματα.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αλλάζει ο ποινικός κώδικας. Αυστηροποιούνται οι ποινές για αδικήματα κατά γενετήσιας ελευθερίας. Για τους ανήλικους η παραγραφή αναστέλλεται μέχρι την ενηλικίωση του θύματος με νέα ηλικιακά όρια», ανέφερε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε «Θεσπίζουμε ειδικό μητρώο για όλους τους επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με παιδιά και εφήβους. Το μητρώο αυτό το οποίο έχουν όλες οι σοβαρές χώρες, θα λειτουργεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, την Ελληνική Αστυνομία, τις αστυνομικές αρχές. Σύντομα θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή η σύμβαση 190 της διεθνούς οργάνωσης εργασίας για εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης. Θεσπίζονται υποχρεωτικοί κωδικοί δεοντολογίας σε κάθε επιχείρηση».

Δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα «metoogreece.gr» - Κυρ. Μητσοτάκης: «Μαζί σπάμε την σιωπή»             

«Μαζί σπάμε την σιωπή. Δεν είσαι μόνη. Δεν είσαι μόνος» σημειώνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφερόμενος στο κίνημα #metooGR #metoogreece. Η ανάρτηση του πρωθυπουργού συνοδεύεται από σχετικό βίντεο.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται στην ιστοσελίδα «metoogreece.gr» που δημιουργήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση και αποτελεί ένα εργαλείο της Πολιτείας στη διάθεση όλων των πολιτών, ώστε να ενημερώνονται για τα θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης και εξουσιαστικής βίας και τις δράσεις καταπολέμησής τους.

Όπως έγινε γνωστό, σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις για πρωτοβουλίες που σκοπό έχουν να βοηθήσουν τον καθένα και την καθεμία να αντιδράσει σε κάθε μορφή παρενόχλησης και κακοποίησης.

Στην ιστοσελίδα υπάρχουν και σχετικά τηλέφωνα επικοινωνίας για καταγγελίες.

Σπάσε τη σιωπή #metooGR #metoogreece

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News