Ακόμη 10 ηθοποιοί καταγγέλλουν γνωστό ηθοποιό - σκηνοθέτη για σεξουαλική παρενόχληση, βιασμό και ξυλοδαρμό

Ελλάδα
Ακόμη 10 ηθοποιοί καταγγέλλουν γνωστό ηθοποιό - σκηνοθέτη για σεξουαλική παρενόχληση, βιασμό και ξυλοδαρμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άνδρας ηθοποιός τον κατηγορεί πως τον έσπασε στο ξύλο όταν του διαμαρτυρήθηκε για τα «θεατρικά» χτυπήματα στην παράσταση

Την ίδια ώρα που η κοινή γνώμη παρακολουθεί εμβρόντητη τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, δέκα ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων εννέα γυναίκες κι ένας άνδρας, καταγγέλλουν έναν άλλο πασίγνωστο ηθοποιό – σκηνοθέτη για βιασμούς, ξυλοδαρμούς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Σε ένα τσουνάμι, που απ’ ό,τι φαίνεται θα παρασύρει πολλούς στο πέρασμα του, εξελίσσεται η “επιχείρηση κάθαρση” στο χώρο του θεάτρου που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Πολλοί είναι αυτοί που αποφάσισαν να σπάσουν τη σιωπή τους μετά από αρκετά χρόνια και να περιγράψουν τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσαν στα χέρια κάποιων ανθρώπων, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την εξουσία που τους έδινε η θέση τους, δεν δίστασαν να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές τους ορέξεις παρά τις αντιδράσεις των θυμάτων τους, αλλά και να τους χτυπήσουν προκειμένου να επιδείξουν την κυριαρχία τους.

Ανάμεσα σε αυτούς κι ένας πασίγνωστος ηθοποιός – σκηνοθέτης, με μεγάλες επιτυχίες στο θέατρο, τον κινηματογράφο αλλά και στην τηλεόραση. Οι ταινίες στις οποίες συμμετείχε και οι παραστάσεις που ανέβασε στο θέατρο τις τελευταίες δύο δεκαετίες έσπασαν τα ταμεία, καθώς χιλιάδες φαν του έσπευδαν να τις παρακολουθήσουν. Πίσω όμως από τον ήρεμο και πρόσχαρο χαρακτήρα του, όπως κατήγγειλαν ή ετοιμάζονται να καταγγείλουν συνάδελφοι του, κρύβονταν ένα άλλο πρόσωπο. Αυτό του ανθρώπου που δεν δίσταζε να απαξιώσει τους συνεργάτες του κι όχι μόνο, αλλά και να χρησιμοποιήσει ακόμα και σωματική βία για να καταβάλει τις αντιστάσεις όμορφων γυναικών προκειμένου να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορέξεις.

Από τη μέρα, όμως, που το απόστημα στο καλλιτεχνικό χώρο άρχισε να σπάει, άτομα που είχαν μπει τα προηγούμενα χρόνια στο στόχαστρο του αποφάσισαν να προχωρήσουν σε όλες τις ενέργειες που θα οδηγούσαν το δημοφιλή καλλιτέχνη αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη.

Αν και οι περισσότερες από τις δέκα μέχρι στιγμής υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείται ο γνωστός σκηνοθέτης – ηθοποιός φαίνεται να έχουν παραγραφεί, υπάρχουν και κάποιες οι οποίες είναι σχετικά πρόσφατες και θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν ενώπιον των εισαγγελικών αρχών.

Σεξουαλική παρενόχληση και bullying

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών έχουν γίνει εναντίον του έξι καταγγελίες από γυναίκες ηθοποιούς, με τις τέσσερις από αυτές να κάνουν λόγο για σεξουαλική παρενόχληση και τις υπόλοιπες δύο για εργασιακό εκφοβισμό.

Τις προηγούμενες ημέρες κατατέθηκε εναντίον του καταγγελία η οποία προέρχονταν από μια ηθοποιό που μεσουρανούσε τη δεκαετία του 1990 στα τηλεοπτικά δρώμενα της χώρας. Όπως αναφέρει η καλλιτέχνης, που μένει πλέον στο εξωτερικό, ο γνωστός σκηνοθέτης – ηθοποιός την κάλεσε στο σπίτι του προκειμένου να συνεργαστούν. Αν και στην αρχή η συζήτηση κινούνταν σε καθαρά επαγγελματικά θέματα, στη συνέχεια ο ηθοποιός έφερε την κουβέντα σε προσωπικό επίπεδο. Η γυναίκα προσπάθησε να “αποδράσει” από το σπίτι, η πόρτα όμως ήταν κλειδωμένη. Κατέβαλε προσπάθειες για να αποφύγει τη λυσσαλέα επίθεση του ηθοποιού – σκηνοθέτη, ωστόσο δεν κατάφερε με αποτέλεσμα να βιαστεί όπως καταγγέλλει.

 Όπως αποκάλυψε χθες το newsit.gr, ακόμα δύο γυναίκες είναι έτοιμες να καταγγείλουν τόσο στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών όσο και στη δικαιοσύνη τις δικές τους σοκαριστικές εμπειρίες από τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στους δικηγόρους τους, ο ηθοποιός – σκηνοθέτης αποπειράθηκε να τις βιάσει. Μάλιστα τα συγκεκριμένα περιστατικά δεν έχουν παραγραφεί καθώς διαπράχθηκαν την τελευταία πενταετία.

Εκτός όμως από τις αναφορές για βιασμούς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε γυναίκες, το πρωί της περασμένης Τρίτης κατατέθηκε στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και μια καταγγελία από έναν άνδρα. Πρόκειται για ηθοποιό ο οποίος ξυλοκοπήθηκε αρκετές φορές από τον γνωστό καλλιτέχνη κατά τη διάρκεια θεατρικής παράστασης που παίχτηκε τις σεζόν 2013 – 2015.

Το θύμα σε κάποιες σκηνές θα έπρεπε να δεχτεί τα “θεατρικά” χτυπήματα του γνωστού ηθοποιού, ωστόσο, όπως υποστηρίζει στην καταγγελία του, αυτά ήταν τόσο δυνατά που αναγκάστηκε να πάει σε γιατρό. Μάλιστα όταν διαμαρτυρήθηκε, τότε ο ηθοποιός που καταγγέλλεται του όρμησε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων συντελεστών της παράστασης και τον έσπασε στο ξύλο.

Φωτογραφία: unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News