Βασίλης Κικίλιας: «Η επιχείρηση "Ελευθερία" είναι παράδειγμα προς μίμηση»

Ελλάδα
Βασίλης Κικίλιας: «Η επιχείρηση "Ελευθερία" είναι παράδειγμα προς μίμηση»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επιχείρηση εμβολιασμού «Ελευθερία» με τον τρόπο που εξελίσσεται είναι παράδειγμα προς μίμηση

Ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, αναφέρθηκε στις τεράστιες προσπάθειες στήριξης του ΕΣΥ και στο «ανεπανάληπτο κύμα αλληλεγγύης» που έχει αναπτυχθεί.

Σημείωσε ότι η Αττική έχει το μεγαλύτερο επιδημιολογική φορτίο με αποτέλεσμα να υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ και η κάλυψη των ΜΕΘ  είναι στο 90%.

«Ο θανατηφόρος ιός είναι πάρα πολύ επικίνδυνος», επανέλαβε για άλλη μία φορά ο υπουργός «συνάνθρωποί μας χάνουν τη ζωή τους καθημερινά και άλλοι δοκιμάζονται συχνά», επεσήμανε. 

Τόνισε πως «όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία,  και τώρα είναι η ώρα» και επισήμανε:. Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 790.586 εμβολιασμοί  με ημερήσιο ρυθμό πάνω από 30.000. Σήμερα θα γίνουν πάνω από 31.000 εμβολιασμοί, ενώ ήδη έχουν κλειστεί 1.480.479 ραντεβού για εμβολιασμό.

«Η επιχείρηση "Ελευθερία" είναι παράδειγμα  προς μίμηση» κατέληξε.

Αναστασία Κοτανίδου

Το ΕΣΥ κατάφερε να στηρίξει όλους τους ασθενείς παρά τις τεράστιες πιέσεις που είχε το σύστημα από την αρχή της πανδημίας,  ανέφερε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής για τον σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, Αναστασία Κοτανίδου.

Σημείωσε ότι η  Αθήνα περνάει την μεγαλύτερη πίεση αυτή τι στιγμή, αλλά διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κάποιος που να μείνει εκτός  συστήματος υγείας.

Έκανε έκκληση προς όλους να κάνουν λίγο υπομονή, ακόμη, μήπως και καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτόν το σκόπελο, όπως είπε.

«Βασικό μέλημα της Επιτροπής», όπως τόνισε η κ. Κοτανίδου είναι «όσο πιο γρήγορα να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες», ωστόσο «τα κρούσματα που αυξάνονται δε μας δίνουν τη δυνατότητα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε σε διασκέψεις», ενώ όπως τόνισε «την Παρασκευή θα δούμε αν υπάρχει κάποια «χαραμάδα» που μας μας επιτρέψει για ένα μικρό άνοιγμα», ενώ αναφέρθηκε και στους γονείς που ανησυχούν για τα παιδιά τους.

Η κ. Κοτανίδου ήταν καθησυχαστική και όπως τόνισε «είναι μικρό το ποσοστό των νοσηλειών παιδιών με Covid στη χώρα μας, ωστόσο», όπως είπε «παιδιά που νοσούν μπορούν να παρουσιάσουν μεταφλεγμονώδες σύνδρομο μετά από μερικές εβδομάδες», όμως «στη χώρα μας είναι ελάχιστα τα παιδιά που το παρουσιάζουν».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News