Ελλάδα

Γεωργιάδης για Μενδώνη: «Ήταν μια λανθασμένη συνέντευξη τύπου – Συνένοχοι όσοι δεν κατήγγειλαν το Λιγνάδη»

«Γιατί κατηγορείται, η Μενδώνη; Διότι, δεν έδιωξε τον κύριο Λιγνάδη στις 2 Φεβρουαρίου και τον έδιωξε στις 6 Φεβρουαρίου…», ανέφερε, μεταξύ άλλων

Με επίκεντρο την υπόθεση Λιγνάδη πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Είπε και μία κουβέντα παραπάνω»

«Ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είμαι αρμόδιος να εξηγήσω γιατί η κυρία Λίνα Μενδώνη είναι μια εξαιρετική Υπουργός Πολιτισμού. Είχε το πολιτικό σθένος να πάρει πάνω της αποφάσεις δύσκολες και κρίσιμες. Με το κύρος της, τις γνώσεις της και πάντα με σεβασμό στον πολιτισμό μας κατάφερε να ξεμπλοκάρει το έργο στο Ελληνικό. Καταλαβαίνετε το μίσος που προκάλεσε σε όλο το κατεστημένο στο Υπουργείο Πολιτισμού που νομίζουν ότι δια των αρχαίων θα γκρεμίσουν τον καπιταλισμό; Βγήκε η Μενδώνη και τους έβαλε στη θέση τους». 

«Ήταν μια λανθασμένη συνέντευξη τύπου. Ούτε έπρεπε να πει ότι ο κύριος Λιγνάδης είναι επικίνδυνος άνθρωπος, αυτό είναι δουλειά της Δικαιοσύνης, ούτε ότι εξαπατήθηκε. Ευρισκόμενη σε μεγάλη συναισθηματική φόρτιση είπε και μία κουβέντα παραπάνω. Πρέπει όμως ένας Υπουργός να φεύγει επειδή είπε μια κουβέντα παραπάνω; Αυτό θα είναι το κριτήριο των υπουργικών καθηκόντων ή το αν επιτελεί τα καθήκοντά του και προχωράει το έργο του;».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυρία Μενδώνη ότι αποφάσισε να τοποθετήσει τον κύριο Λιγνάδη με απευθείας ανάθεση και όχι με διαγωνισμό. Μα και ο ΣΥΡΙΖΑ, επί πέντε χρόνια στην κυβέρνηση, είχε καλλιτεχνικό διευθυντή με ανάθεση. Δύο μέρες πριν από τις Ευρωεκλογές έφερε μία αλλαγή και την επικύρωσε πέντε μέρες μετά τις ευρωεκλογές. Άρα, ο ΣΥΡΙΖΑ τι έκανε; Έφτιαξε μία προκήρυξη. Ποιος μου λέει εμένα ότι δεν ήταν και απολύτως φωτογραφική για να διορίσει τον δικό του άνθρωπο φεύγοντας; Γιατί ήξερε ότι φεύγει. Η Νέα Δημοκρατία, ως αντιπολίτευση ακόμα, είχε καταγγείλει αυτή την προκήρυξη διαγωνισμού του ΣΥΡΙΖΑ».

«Η κυρία Μενδώνη επέλεξε εκείνη τη στιγμή για καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου ένα πρόσωπο που θεωρείται από τους κορυφαίους πρωταγωνιστές στην Ελλάδα. Το πιστοποιεί η πρώην Υπουργός Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, κυρία Λυδία Κονιόρδου, που πρωταγωνίστησε μαζί του στο θέατρο, μετά τον διορισμό του. Την ώρα που η κυρία Μενδώνη επιλέγει τον Δημήτρη Λιγνάδη υπήρχε κανένα ζήτημα αν αυτή η επιλογή είναι αξιοκρατική ή όχι; Απάντηση: κανένα για αυτό και ουδείς την αμφισβήτησε».

«Γιατί κατηγορείται, η κυρία Μενδώνη; Διότι, λέει, δεν έδιωξε τον κύριο Λιγνάδη στις 2 Φεβρουαρίου και τον έδιωξε στις 6 Φεβρουαρίου. Πρέπει ένας Υπουργός να δρα και να διώχνει τον οποιονδήποτε με φήμες; Αν φτάσουμε στο σημείο ο ένας να κυνηγάει τον άλλον με φήμες, δεν θα κάνουμε τίποτα άλλο όλη την ημέρα παρά κουτσομπολιό. Πρέπει ένας Υπουργός να δρα όταν υπάρχει καταγγελία και μάλιστα για ένα τόσο σοβαρό αδίκημα όσο για αυτό που κατηγορείται ο κύριος Λιγνάδης; Ασφαλώς και ναι. Έδρασε αμέσως η κυρία Μενδώνη; Έδρασε. Άρα, γιατί γίνεται όλη αυτή η φασαρία; Γιατί η κυρία Μενδώνη τους έχει χαλάσει τη σούπα», σχολιάζει για τη Λίνα Μενδώνη.

«Γιατί κανείς δεν έκανε καταγγελία;»

«Έχει γίνει το εξής αμίμητο. Βγαίνει κάθε μέρα από ένας και λέει «Και εγώ έχω ακούσει για τον Λιγνάδη». Όλοι αυτοί που είχαν ακούσει για τον κύριο Λιγνάδη, γιατί κανένας τους δεν έκανε καμία καταγγελία; Όταν γνωρίζεις για την τέλεση κακουργηματικών πράξεων και δεν τις καταγγέλλεις στην Εισαγγελία εκ της ποινικής νομοθεσίας είσαι συνένοχος».

«Το θέμα Λιγνάδη είναι ένα ζήτημα που εξετάζει η Ελληνική Δικαιοσύνη. Τελεία. Το αν είναι αθώος ή ένοχος θα το κρίνει η Ελληνική Δικαιοσύνη. Τελεία. Δεν αφορά πια εμάς. Αφορά τους εισαγγελείς, τους ανακριτές και τους δικαστές. Τελεία», ανέφερε για την πολύκροτη υπόθεση.

(Φωτογραφία ΑΠΕ - ΜΠΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια