Ελλάδα

Την αποπομπή της Μενδώνη ζητά ο Αλέξης Τσίπρας - «Ο κ. Μητσοτάκης φέρει βαρύτατη πολιτική ευθύνη»

«Τον καλώ λοιπόν, έστω και εκ των υστέρων, να πράξει το αυτονόητο»

Ο Αλέξης Τσίπρας ζητάει την αποπομπή της Λίνας Μενδώνη από την κυβέρνηση, «ο κ. Μητσοτάκης φέρει βαρύτατη πολιτική ευθύνη», αναφέρει σε δήλωσή του, ενώ τον καλεί, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά εκ των υστέρων, «να πράξει το αυτονόητο: Να αποπέμψει την κ. Μενδώνη από τα υπουργικά της καθήκοντα».

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης:

«Επί είκοσι και πλέον ημέρες η χώρα βρίσκεται μπροστά σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα, που αφορά βιασμούς ανηλίκων και πιθανότατα κύκλωμα trafficking και παιδεραστίας. Αλλά μπροστά και σε ένα μεγάλο σκάνδαλο, που αφορά την απόπειρα συγκάλυψης αυτών των αποτρόπαιων πράξεων.

Ο κος Μητσοτάκης φέρει βαρύτατη πολιτική ευθύνη. Και καλό είναι τούτη την ώρα να αφήσει τα επικοινωνιακά κόλπα και τεχνάσματα.

Το μεγάλο θέμα που απασχολεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων, δεν είναι το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου, αλλά είναι οι βαρύτατες ηθικές και πολιτικές ευθύνες που, δυστυχώς, βαρύνουν την κυβέρνησή του.

Τον καλώ λοιπόν, έστω και εκ των υστέρων, να πράξει το αυτονόητο.

Να αποπέμψει την κα Μενδώνη από τα υπουργικά της καθήκοντα και να ζητήσει μία «συγγνώμη» από τα θύματα αλλά και από τον ελληνικό λαό, για τα λάθη και τις ολιγωρίες της κυβέρνησής του, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια