Δεύτερο διασωληνωμένο παιδί με κορωνοϊό στο «Αγλαΐα Κυριακού»

Ελλάδα
Δεύτερο διασωληνωμένο παιδί με κορωνοϊό στο «Αγλαΐα Κυριακού»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά το 20 ημερών βρέφος και ένας 9χρονος με κορωνοϊό στη ΜΕΘ

Και ένας 9χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος με κορωνοϊό στη ΜΕΘ του «Αγλαΐα Κυριακού».

Η κατάσταση της υγείας του νεογέννητου βρέφους που νοσηλεύεται διασωληνωμένο, μετά από επιπλοκές του κορωνοϊού, στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς σταθερή. Πρόκειται για το νεαρότερο άτομο που νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη χώρα μας.

Το διασωληνωμένο μωρό βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση κατ’ αρχάς και μόνο λόγω της πολύ μικρής ηλικίας του. H κατάσταση του ανησυχεί και προβληματίζει και η σωστή αγωγή και λόγω ηλικίας είναι μια δύσκολη εξίσωση.

Διασωληνωμένος όμως στη ΜΕΘ του Αγλαΐα Κυριακού βρίσκεται και ένας 9χρονος. H δική του νόσηση με covid19 προκάλεσε στη συνέχεια μια πολυφλεγμονώδη αντίδραση όπως αυτή εμφανίζεται στο σύνδρομο MIS-C. Ο 9χρονος παίρνει μάλιστα τετραπλή αγωγή για να υποστηριχθεί η καρδιά του.

Το σύνδρομο MIS-C εκδηλώνεται με επίμονο πυρετό, συστηματική φλεγμονή και πολυοργανική συμμετοχή με σοβαρά γαστρεντερικά συμπτώματα, καρδιογενές σοκ, υπόταση, και συμμετοχή του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τους παιδιάτρους, όσο αυξάνονται τα περιστατικά covid19 σε παιδιά τόσο θα περιπλέκονται και οι επιπτώσεις του κορωνοϊού στην κοινότητα των παιδιών. Όπως αναφέρουν, ήδη στη Βρετανία επειδή παρατηρούν στενά τα παιδιά και τις μεταλλάξεις, αλλά και τι συμβαίνει όταν αυτά νοσούν, ένα ποσοστό των παιδιών που νοσεί εκεί εμφανίζει επιπλοκές, γεγονός που σύμφωνα με τους ίδιους άρχισε να εμφανίζεται και στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι τον τελευταίο ένα μήνα έχει γίνει εμφανές ότι υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά στη χώρα μας, με παράλληλη, μικρή για την ώρα, αύξηση των εισαγωγών τους στα νοσοκομεία. Μια 16χρονη με υποκείμενο νόσημα έχασε τη ζωή της, ένας 9χρονος βγήκε νικητής από τη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο, ενώ πολλά κρούσματα σε παιδιά έχουν αναφερθεί στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, στον Γαλατά αλλά και στη Θάσο, εκεί όπου μέχρι την περασμένη εβδομάδα, 25 παιδιά είχαν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό, τα 6 από αυτά φορείς της βρετανικής μετάλλαξης.

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News