Ελλάδα

Μ. Θεοδωρίδου: «Η "εκρίζωση" του κορωνοϊού από τον πλανήτη είναι ανέφικτη»

«Οι ενήλικες πρέπει να κάνουν όποια εμβόλια τους έχει συστήσει ο γιατρός τους»

Είναι σημαντικό να τηρούνται οι εμβολιασμοί από τους ενήλικες και τους γονείς για τον εμβολιασμό των παιδιών τους και από τα υπόλοιπα εμβόλια, τόνισε η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κ. Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη σημερινή ενημέρωση.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ σημαντικό να τηρούνται οι εμβολιασμοί και από τους ενήλικες και από τους γονείς για τα παιδιά, υπενθυμίζοντας ότι η σύσταση είναι 14 μέρες πριν ή μετά το εμβόλιο κατά της covid-19. Για τα παιδιά ο κίνδυνος παραμέλησης των εμβολίων είχε εντοπιστεί έγκαιρα και έχουν εκδοθεί σχετικές οδηγίες.

«Εκτός από την καθημερινότητά μας, η πανδημία έχει επηρεάσει σημαντικά και την προληπτική ιατρική, ανέφερε κατά την  ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η εκρίζωση του κορωνοϊού είναι κάτι το ανέφικτο, όμως μπορεί ο κορωνοϊός να συμβιώσει μαζί μας ειρηνικά, χωρίς να μας απειλεί, και αυτό θα επιτευχθεί από τη φυσική νόσηση και τον εμβολισμό», ανέφερε κατά την  ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. 

«Οι εξελίξεις στον τομέα των εμβολίων είναι πάρα πολύ γρήγορες», όπως τόνισε αναφέροντας ότι διαπιστώθηκε μετά από μελέτη, ότι το εμβόλιο mRNA της Pfizer, φαίνεται ότι είναι σταθερό και σε υψηλότερες θερμοκρασίες (θερμοκρασίες οικιακού ψυγείου), τόνισε μεταξύ άλλων. 

Μάριος Θεμιστοκλέους: 720.000 εμβολιασμοί μέχρι σήμερα  

O γενικός γραμματέας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για την πανδημία πως σήμερα πραγματοποιήθηκαν πάνω από 30.000 εμβολιασμοί ενώ στην χώρα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά πάνω από 725.000 εμβολιασμοί.

Η χώρα βρίσκεται στην 4η θέση σε αριθμό εμβολιασμών σε σχέση με τις άλλες χώρες, τόνισε.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε πως μέχρι τώρα έχουν κλειστεί 1.420.000 χιλιάδες, εκ των οποίων οι 600 χιλιάδες αφορούν την πρώτη δόση και οι 820 χιλιάδες της δεύτερης.

Παράλληλα υπενθύμισε πως ο αριθμός των ραντεβού έρχεται πάντα σε συνάρτηση με τον διαθέσιμο αριθμό εμβολίων, ενώ τόνισε πως για τον Μάρτιο έχουν ήδη οριστικοποιηθεί 720 χιλιάδες ραντεβού, εκ των οποίων τα 170 χιλιάδες αφορούν τις ηλικίες 60-64 και τα 550 χιλιάδες τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες.

Τις τελευταίες ημέρες η χώρα έλαβε επιπλέον εμβόλια από τρεις εταιρίες και συγκεκριμένα 112 χιλιάδες δόσεις της Pfizer, 24 από την Moderna και 90 χιλιάδες από την Astra Zeneca, ενώ ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε την πεποίθηση του πως μέχρι τον Μάρτιο θα έχουμε ξεπεράσει το 1.5 εκατομμύριο εμβολιασμούς.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως είναι χαμηλός ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν νοσήσει ενώ εμβολιάστηκαν και κυρίως τοποθετούνται χρονικά μεταξύ της πρώτης και δεύτερης δόσης, για αυτό είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα.

Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε πως αυτή την εβδομάδα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αναπλήρωσης των ραντεβού που αναβλήθηκαν λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια