«Μενδώνη παραιτήσου» - Διαμαρτυρία ηθοποιών έξω από το υπουργείο

Ελλάδα
«Μενδώνη παραιτήσου» - Διαμαρτυρία ηθοποιών έξω από το υπουργείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιδράσεις με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη

Διαμαρτυρία ηθοποιών και καλλιτεχνών έξω από το υπουργείο Πολιτισμού νωρίς το πρωί, και με αφορμή την «υπόθεση Λιγνάδη» και τους χειρισμούς από την αρμόδια υπουργό, ζητούν την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη.

Οι συγκεντρωμένοι σήκωσαν πανό κατά της υπουργού Πολιτισμού, ζητώντας να παραιτηθεί.

Ανακοίνωση – κόλαφος μετά τη συνέντευξη Τύπου της Μενδώνη

Υπενθυμίζεται ότι σκληρή ανακοίνωση είχε εκδώσει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) έπειτα από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση στον χώρο του θεάτρου.

Στην ανακοίνωσή τους οι ηθοποιοί κάνουν λόγο για «εκκωφαντική σιωπή» τριών εβδομάδων από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας σε σχέση με τις καταγγελίες που έρχονται στη δημοσιότητα, διάστημα κατά το οποίο, όπως αναφέρουν, «η αρμόδια Υπουργός και ο Πρωθυπουργός κώφευαν, κρύβονταν και έκαναν υπογείως τα πάντα για να αποπροσανατολίσουν».

Κάνουν λόγο για «χυδαία προσπάθειας» της Λίνας Μενδώνη και του Κυριάκου Μητσοτάκη «να παριστάνουν οι ίδιοι τα θύματα» και διερωτώνται για ποιό λόγο η υπουργός δεν ήρθε σε επαφή με τους καταγγέλοντες, τους δικηγόρους τους ή τους δημοσιογράφους όταν βγήκαν στη δημοσιότητα οι καταγγελίες, αλλά μόνο όταν αποκαλύφθηκαν δύο περιπτώσεις που δεν έχουν παραγραφεί.

Η υπουργός Πολιτισμού που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με τους χειρισμούς της για την υπόθεση Λιγνάδη, είχε αναφέρει σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης την εξαπάτησε, χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα έναν επικίνδυνο άνθρωπο.

«Από την στιγμή που ξεκίνησαν οι φήμες τον πιέσαμε πολύ να μας πει την αλήθεια. Μας εξαπάτησε, με εξαπάτησε. Με υποκριτική τέχνη προσπάθησε να μας πείσει ότι δεν έχει σχέση με αυτά. Ότι οι φήμες δεν αφορούν αυτόν. Και ενώ οι φήμες πολλαπλασιάζονταν για την ανάρμοστη δράση του αυτός εξακολουθούσε να επιμένει. Όταν παραιτήθηκε, ήταν μετά την συνέντευξη του Ν.Σ». εξομολογήθηκε η κ. Μενδώνη.

Όσον αφορά την απαίτηση μεγάλης μερίδας του κοινού μέσω των social media να παραιτηθεί από τη θέση της υπουργού Πολιτισμού η κ. Μενδώνη απάντησε: «Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Ο καθένας μπορεί να εκφράζεται με οποίον τρόπο θέλει. Αυτή είναι δημοκρατία».

«Ουδείς είχε έρθει να μου πει κάτι για τον Δημήτρη Λιγνάδη ή ανάλογα κουτσομπολιό για άλλους. Τα αντανακλαστικά του υπουργείου ήταν σωστά από την στιγμή που υπήρξε η πρώτη καταγγελία και καταφύγαμε στη δικαιοσύνη. Έχουμε κράτος δικαίου, όσο είναι τα πράγματα σε επίπεδο φήμης υπάρχουν κανόνες. Ο Λιγνάδης παραιτήθηκε υπό το βάρος των φημών για δικούς του λόγους. Δεν διοικείς όμως και δεν αποφασίζεις με βάση τα social media και τις φήμες» συμπλήρωσε η ίδια.

Πηγή: in.gr

(φωτογραφίες ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News