Ελλάδα

Χ. Μαμουλάκης: Ζητάει εξηγήσεις από τον υπ. Περιβάλλοντος για τη συρρίκνωση της Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος

Η συζήτηση έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου

Επανέρχεται στους σοβαρούς κινδύνους που απορρέουν από τη συρρίκνωση της Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, καλώντας στη Βουλή τον αρμόδιο Υπουργό για να δώσει εξηγήσεις για το μείζον αυτό ζήτημα.

«Παρά τη δεδομένη δυσκολία που παρουσιάζει η ελληνική δημόσια διοίκηση στο να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα που θέτει η κλιματική αλλαγή στην περιβαλλοντική προστασία της χώρας μας, η Κυβέρνηση της ΝΔ προσανατολίζεται στη συρρίκνωση της Επιθεώρησης Περιβάλλοντος» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Η Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, μια υπηρεσία - κλειδί για το συγκεκριμένο θέμα, την οποία η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να ενισχύσει τόσο με ανθρώπινο δυναμικό όσο και με τη διοικητική της αναβάθμιση, υποβαθμίζεται ξανά με τις ενέργειες της Κυβέρνησης της ΝΔ. Γιατί; Ο αρμόδιος Υπουργός οφείλει απαντήσεις και θα αναγκαστεί να τις δώσει από το βήμα της Βουλής».

Κατά τη συζήτηση που έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου - και έρχεται ως συνέχεια σχετικής Ερώτησης που είχε καταθέσει ο Χάρης Μαμουλάκης τον Δεκέμβριο του 2020 - ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας καλείται να απαντήσει στο εάν προτίθεται να ενισχύσει την επιθεώρηση Περιβάλλοντος με προσωπικό, πόρους και εξοπλισμό ώστε να διασφαλιστεί η περιβαλλοντική προστασία στη χώρα μας, ποιος είναι ο σχεδιασμός, ποια είναι η σχετική διαδικασία, καθώς και ποια ειδικά κίνητρα σκοπεύει να χρησιμοποιήσει, έτσι ώστε να προσελκύσει το απαραίτητο, εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια