Παυλάκης: «Σώζει η διπλή μάσκα - Δεν είναι πλέον ασφαλής η βόλτα στο σούπερ μάρκετ»

Ελλάδα
Παυλάκης: «Σώζει η διπλή μάσκα - Δεν είναι πλέον ασφαλής η βόλτα στο σούπερ μάρκετ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όσα αναφέρει ο καθηγητής για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού

Την πρόταση να χρησιμοποιείται καλύτερη προστασία σε κλειστούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός, όπως δηλαδή τα σούπερ μάρκετ αλλά και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έκανε ο ερευνητής του εθνικού ινστιτούτου των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας στο Open TV.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως η διπλή ή εφαρμοστή μάσκα είναι απαραίτητη η, καθώς οι μεταλλάξεις φέρνουν πολύ πιο γρήγορη διασπορά.

«Η εφαρμοστή μάσκα είναι πολύ σημαντική για να αντιμετωπίσουμε τα νέα στελέχη, χρειάζονται επειγόντως καλύτερες μάσκες. Πρέπει να γίνει συνείδηση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλάκης και πρότεινε τη χρήση διπλής μάσκας, με ένα συνδυασμό χειρουργικής και υφασμάτινης, ενώ θεωρεί ότι οι δύο χειρουργικές αν δεν εφαρμόζουν απόλυτα στο πρόσωπο τελικά δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. «Δεν είναι πλέον ασφαλή η βόλτα στο σούπερ μάρκετ και η χρήση ας πούμε του μετρό, αν δεν έχουμε τα σωστά μέτρα» σημείωσε.

Οι μεταλλάξεις θα επικρατήσουν παντού σύμφωνα με τον καθηγητή, ενώ απατώντας για το αν μεταδίδεται πιο εύκολα στα παιδιά είπε: «Ναι υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις».

Πηγή: ethnos.gr

(Φωτογραφία Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News