Στην «κατάψυξη» η χώρα - Ισχυρός παγετός αύριο Τετάρτη

Ελλάδα
Στην «κατάψυξη» η χώρα - Ισχυρός παγετός αύριο Τετάρτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισχυρός παγετός αναμένεται αύριο σε μεγάλο μέρος της Ελλάδας και ολικός στη Δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου

Ισχυρός παγετός αναμένεται σε μεγάλο μέρος της χώρας από τη νύχτα της Τρίτης έως το πρωί της Τετάρτης λόγω της κακοκαιρίας «Μήδειας», σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Σε επίπεδο Κρήτης με μειωμένη ένταση θα συνεχιστούν τα φαινόμενα για αύριο Τετάρτη, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει χαμηλή όχι μόνο αύριο, αλλά και καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας. 

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα των ελάχιστων θερμοκρασιών το πρωί της Τετάρτης στο Ηράκλειο, όπως και τη Ρόδο προβλέπεται η υψηλότερη θερμοκρασία στην χώρα, 3 βαθμοί κελσίου. 

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ολικός παγετός θα επικρατήσει στη Δυτική Μακεδονία, αλλά επίσης σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας αύριο. 

Είναι αξιοσημείωτο ότι στο σύνολο σχεδόν της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και σε σημαντικό μέρος της νησιωτικής Ελλάδας, θα σημειωθούν αρνητικές θερμοκρασίες.

Θερμοκρασία ρεκόρ από τη «Μήδεια»

Θερμοκρασία ρεκόρ κατέγραψε ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στο Νέο Καύκασο Φλώρινας το πρωί της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου, κατά τη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Συγκεκριμένα, περίπου στις οκτώ το πρωί η θερμοκρασία έπεσε στους -25.1 βαθμούς, ορίζοντας ένα νέο ρεκόρ ελάχιστης θερμοκρασίας για τους σταθμούς του δικτύου μας (εξαιρούνται οι σταθμοί μας στις δολίνες Κεχρωτής και Βαθυστάλου).

Στην προσπάθειά μας για την ακριβή παρακολούθηση των μετεωρολογικών συνθηκών στην χώρα, αρωγοί είναι δημόσιοι φορείς και οργανισμοί, αλλά και ιδιώτες και επιχειρήσεις όπως η εταιρία ΣΤΡΑΒΩΝ, με την βοήθεια της οποίας εγκαταστάθηκε και λειτουργεί ο συγκεκριμένος σταθμός.

Στα παρακάτω σχήματα φαίνονται (επάνω) η πορεία της θερμοκρασίας στο Νέο Καύκασο κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο (ολικός παγετός) και η στιγμή της καταγραφής της ελάχιστης θερμοκρασίας και (κάτω) οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες το πρωί της Τρίτης 16/2.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News