Καθολικό lockdown σε Ρέθυμνο, Αχαΐα, Εύβοια εξετάζουν οι ειδικοί – Συνεδριάζει η επιτροπή

Ελλάδα
Καθολικό lockdown σε Ρέθυμνο, Αχαΐα, Εύβοια εξετάζουν οι ειδικοί – Συνεδριάζει η επιτροπή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τα μέτρα που εισηγηθούν συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι

Προβληματισμός επικρατεί στην Κρήτη για την αύξηση κρουσμάτων στο Ρέθυμνο και υπάρχουν σκέψεις για αυστηροποίηση των μέτρων.

Το θέμα τίθεται στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, η οποία εξετάζει την προοπτική επιβολής καθολικού lockdown σε Αχαΐα, Ρέθυμνο, Εύβοια, ενώ σε δεύτερο πλάνο βρίσκεται η Θεσσαλονίκη. Σημειώνεται ότι δεν αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές στην Αττική, η οποία ήδη από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου βρίσκεται σε σκληρό lockdown, με σχολεία και λιανεμπόριο να παραμένουν κλειστά έως τις 28 Φεβρουαρίου. 

Στα πρόθυρα του σκληρότερου lockdown είναι ολόκληρη η Αχαΐα, καθώς έως τώρα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα ισχύουν μόνο για την Πάτρα. Τα τελευταία 24ωρα η Αχαΐα καταγράφει τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων, ενώ ο ΕΟΔΥ την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε 94 νέα κρούσματα. Η αύξηση των κρουσμάτων στην Αχαΐα ανησυχεί τους ειδικούς διότι μπορεί να επηρεάσει και τα ήδη επιβαρυμένα νοσοκομεία της Αττικής.

Καπραβέλος: Αν καθυστερήσουν τα μέτρα στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε ολέθρια αποτελέσματα

Ο διευθυντής ΜΕΘ «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος μίλησε νωρίτερα σήμερα στο OPEN για την εικόνα που επικρατεί στις κλίνες του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης υπογραμμίζοντας την οριακή κατάσταση που βρίσκεται το σύστημα υγείας της χώρας λόγω της πανδημίας του κορoνοϊού ενώ το ιικό φορτίο των λυμάτων είναι αυτό που ανησυχεί κυρίως τους τους επιστήμονες.

Ο κ. Καπραβέλος ζήτησε σύμφωνα με ethnos.gr άμεση λήψη μέτρων και όχι αυστηριοποίηση των ελέγχων κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου. O ίδιος ανέφερε ότι έχουν αυξηθεί οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και ειδικά ατόμων μικρότερης ηλικίας. «Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούμε το ιικό φορτίο. Τα όρια της αντοχής μας δεν είναι μεγάλα. Αν κάτι συμβεί, η κατάρρευση του συστήματος θα είναι μεγαλύτερη από τον Νοέμβριο».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News