Σπαρακτικό μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη για τον φίλο του Αντώνη Καλογιάννη

Ελλάδα
Σπαρακτικό μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη για τον φίλο του Αντώνη Καλογιάννη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Είναι πολύ άδικο που έφυγε πρώτος και με άφησε πίσω του, να ζω..."

Ο Αντώνης Καλογιάννης, ο σπουδαίος  τραγουδιστής «έφυγε» την Πέμπτη στα 81 χρόνια του. Ο Καλογιάννης, είχε ερμηνεύσει σπουδαία τραγούδια εμβληματικών συνθετών. Το 1966 τον ανακάλυψε ο Μίκης Θεοδωράκης και τον πήρε μαζί του για να δώσει τις πρώτες του συναυλίας στην τότε Σοβιετική Ένωση και κατόπιν στην Ελλάδα.

Ο Μίκης Θεοδωράκης με ένα σπαρακτικό μήνυμα αποχαιρέτισε την Πέμπτη τον φίλο του.

Ο μουσικοσυνθέτης , στο άκουσμα της θλιβερής είδησης  του θανάτου του Αντώνη Καλογιάννη δήλωσε: «Με τον Αντώνη Καλογιάννη συνδέθηκα στενά. Σημάδεψε κυριολεκτικά το έργο μου δίνοντας πραγματικά μοναδικές ερμηνείες σε έργα όπως τα ''Επιφάνια Αβέρωφ'', το ''Πνευματικό Εμβατήριο'', η ''Κατάσταση Πολιορκίας'', ο ''Ήλιος και Χρόνος'', τα ''Τραγούδια του Ανδρέα'', τα ''12 Λαϊκά'', η ''Νύχτα Θανάτου'', τα ''Γράμματα απ’ την Γερμανία'' και σε τόσα άλλα τραγούδια…

Εκτός όμως από την πανέμορφη φωνή του, που με συγκινούσε αφάνταστα, ταίριαζαν πολύ και οι χαρακτήρες μας. Ήμασταν φίλοι! Σκέφτομαι ότι είναι πολύ άδικο που έφυγε πρώτος και με άφησε πίσω του, να ζω … με τις ωραίες μας αναμνήσεις, γεμάτες μουσική και αγάπη».

Ο Αντώνης Καλογιάννης τα τελευταία χρόνια βίωνε σοβαρά προβλήματα υγείας και μάλιστα είχε σημαντική απώλεια της όρασής του.

Ο Καλογιάννης μετά τον χαμό του γιού του, που πέθανε ξαφνικά το 2006 σε ηλικία μόλις 46 ετών από εγκεφαλικό ανεύρυσμα, προσπαθούσε να ξεχάσει και να αντλήσει δύναμη από την κόρη και την εγγονή του Αναστασία. Ο αγαπητός ερμηνευτής τα τελευταία  χρόνια της ζωής τα πέρασε  βυθισμένος σε βαρύ πένθος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News