Ένταση και επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Ελλάδα
Ένταση και επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νομοσχέδιο φέρνει αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ και στην ίδρυση ειδικής αστυνομικής ομάδας στα πανεπιστήμια

Ένταση στη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Φοιτητές συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις στην προσπάθεια τους να σπάσουν το φραγμό των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν παραταχθεί μπροστά από το μνημείο του άγνωστου Στρατιώτη. Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους διαδηλωτές κάνοντας ρίψη χημικών.

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στο νομοσχέδιο Κεραμέως, καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία- διαγραφές πειθαρχικά»  οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες που συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια, κατευθύνθηκαν στη Βουλή.

Οι συγκεντρωμένοι αντιδρούν σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ στο νομοσχέδιο που φέρνει αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ καθώς επίσης και στην ίδρυση ειδικής αστυνομικής ομάδας στα πανεπιστήμια καθώς και σε σειρά άλλων θεμάτων.

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο «αντιεκπαιδευτικό» και επικρίνουν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για «αυταρχισμό», «αδιαφορία για την εκπαιδευτική πραγματικότητα» και «αυθαιρεσία στη λήψη αποφάσεων».

 (φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News