Ελλάδα

Αρναούτογλου: Έρχεται βαρύς χειμώνας με μεγάλη διάρκεια

Χαμηλές θερμοκρασίες και πυκνές χιονοπτώσεις το Σαββατοκύριακο

Εντυπωσιακή χαρακτηρίζει την αλλαγή που θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες μέρες ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Από το Σαββατοκύριακο θα πράγματα θα είναι… απόλυτα χειμωνιάτικα.

Ο καιρός θα αλλάξει δραματικά το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Φεβρουαρίου, αφού, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου, η χώρα μας μπαίνει για σχεδόν μια εβδομάδα σε φάση εντυπωσιακής αλλαγής.

Κατά τόπους, τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου, οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές. Το κρύο θα συνοδεύεται από πυκνές χιονοπτώσεις, στα περισσότερα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Μάλιστα, δίνει και συμβουλές για να μην υπάρξουν προβλήματα στα σπίτια με τους σωλήνες ύδρευσης που μπορεί να παγώσουν από το κρύο και σημειώνει ότι σε ευπαθείς ορεινές αλλά και πεδινές στον παγετό περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας καλό θα είναι να υπάρχουν αποθέματα νερού μέσα στο σπίτι για κάθε χρήση.

Ζητά επίσης σε εκείνες τις περιοχές οι κάτοικοι να σκεφτούν τα πουλιά και τα κατοικίδια σε εξωτερικούς χώρους, τονίζοντας πως θα πρέπει να φροντίσουν να έχουν τροφή, φαγητό και προστασία από την παγωνιά.

Αναλυτικά τι αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Φίλες και φίλοι!

Η χώρα μας εισέρχεται από το Σαββατοκύριακο (13-14 Φλεβάρη) και για μία περίπου εβδομάδα σε φάση εντυπωσιακής αλλαγής του καιρού με κατά τόπους ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με κατά τόπους επίσης πυκνές χιονοπτώσεις στα περισσότερα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας!

Για να αποφευχθούν ζημιές λόγω παγετού σε υδρόμετρα και ιδιωτικές σωληνώσεις ύδρευσης, μέσα σε αυλές σπιτιών, κατά την ταπεινή μου γνώμη θα πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα όπως η κάλυψη/μόνωση υδρομέτρων ή η εκκένωση των σωλήνων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σε ευπαθείς ορεινές αλλά και πεδινές στον παγετό περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας καλό θα είναι να υπάρχουν αποθέματα νερού μέσα στο σπίτι για κάθε χρήση!!!

Σκεφτόμαστε επίσης τα πουλιά ριχνοντάς τους τροφή καθώς και τα κατοικίδια σε εξωτερικούς χώρους ώστε να έχουν και αυτά τροφή, πόσιμο νερό και προστασία από την παγωνιά!

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου»

Δείτε εδώ την εξέλιξη του καιρού 

Φωτογραφία αρχείου 

newsit

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια