Σφοδρές αντιδράσεις στις λαϊκές αγορές για το νέο νομοσχέδιο

Κρήτη
Σφοδρές αντιδράσεις στις λαϊκές αγορές για το νέο νομοσχέδιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυναμικές κινητοποιήσεις φέρει το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί το νέο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές που ετοιμάζει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθώς ανατίθεται η διαχείριση των λαϊκών αγορών σε ιδιώτες.

Για ταφόπλακα στη λειτουργία του θεσμού των λαϊκών αγορών κάνουν λόγο παραγωγοί και πωλητές, οι οποίοι προετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις.

Το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων, ότι επιτρέπεται σε νομικά πρόσωπα – εταιρείες να αδειοδοτούνται και να συμμετέχουν στις λαϊκές αγορές και να δικαιούνται το 5% των θέσεων κάθε λαϊκής αγοράς.  Ακόμη, καταργεί τις επιτροπές λαϊκών αγορών και εξαιρεί τους εκπροσώπους των παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών από τους σχεδιασμούς και τις αποφάσεις.

Ήδη, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών δηλώνει την αντίθεση της, ενώ σε τοπικό επίπεδο εκπρόσωποι των παραγωγών θα μεταβούν την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, επιδιώκοντας επαφές στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Όπως ανέφεραν, το σχέδιο νόμου όχι μόνο δεν εκσυγχρονίζει τις λαϊκές αγορές αλλά δίνει την χαριστική βολή στον πρωτογενή τομέα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News