Νίκης Κεραμέως: «Θα ήταν εγκληματικό να κλείσουν τα σχολεία για όλη την διάρκεια της πανδημίας»

Ελλάδα
Νίκης Κεραμέως: «Θα ήταν εγκληματικό να κλείσουν τα σχολεία για όλη την διάρκεια της πανδημίας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τους λόγους που δεν έκλεισαν τα σχολεία εξήγησε η υπουργός

Για το μείζον ζήτημα -τα ανοιχτά ή κλειστά σχολεία- ενώ κορυφώνεται το 3ο κύμα του κορωνοϊού, μίλησε η Νίκη Κεραμέως το πρωί του Σαββάτου σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, . 

Αν και αρκετοί ειδικοί είχαν ταχθεί υπέρ της προσωρινής διακοπής των μαθημάτων δια ζώσης, η υπουργός επέμεινε να παραμείνουν ανοιχτά, λέγοντας μάλιστα πως το πρόβλημα της μετάδοσης δεν είναι μεγάλο. Δεχόμενη η κ. Κεραμέως ανάλογο ερώτημα είπε ότι πάντα οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται με γνώμονα τις εισηγήσεις των ειδικών, επαναλαμβάνοντας ότι έχει αποδειχθεί πως στα σχολεία δεν υπήρξε διασπορά του ιού. Συμπλήρωσε δε πως θα ήταν εγκληματικό να κλείσουν τα σχολεία για όλη την διάρκεια της πανδημίας.

Για το νομοσχέδιο 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την Παιδεία, το οποίο χαρακτήρισε "νομοσχέδιο κοινής λογικής”. Δεν είναι δυνατόν, παρατήρησε η υπουργός, να εισάγονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μαθητές με βαθμό 1/20, καθώς κοροϊδεύουν τον εαυτό τους, τους συμφοιτητές τους, αλλά και τον Έλληνα φορολογούμενο.

Η κυρία Κεραμέως διευκρίνισε ότι η ελάχιστη βάση για κάθε τμήμα θα καθορίζεται από το οικείο Πανεπιστήμιο, το οποίο θα καθορίζει επίσης τον αριθμό των εισακτέων, αλλά και συντελεστή βαρύτητας για κάποια μαθήματα.

Σε ότι αφορά τους λεγόμενους "αιώνιους φοιτητές", η κυρία Κεραμέως είπε ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει όριο φοίτησης καθώς το ποσοστό τους είναι περίπου στο 40% των φοιτητών που σπουδάζουν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Έσπευσε όμως να σημειώσει πως θα υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις για φοιτητές που αναγκάζονται να διακόψουν τις σπουδές τους για λόγους υγείας, είτε γιατί αναγκάστηκαν να δουλέψουν προσωρινά και δεν είχαν τη δυνατότητα να σπουδάζουν παράλληλα.

Σε ότι αφορά την κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση για ξεπούλημα της δημόσιας εκπαίδευσης προς όφελος της ιδιωτικής, τόνισε πως αυτό είναι μια μεγάλη παραπλάνηση, καθώς δεν είναι αληθές ότι όλοι οι απόφοιτοι ιδιωτικών κολεγίων θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους αποφοίτους των ελληνικών Πανεπιστημίων, καθώς η αναγνώριση των πτυχίων τους δεν θα είναι αυτόματη.

Σε ότι αφορά τις μεταγραφές των φοιτητών, η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι πλέον υπάρχει ένα νέο καθεστώς, στο οποίο έχουν εισαχθεί και ακαδημαϊκά κριτήρια.

Για την Αστυνομία στα Πανεπιστήμια

Για το μείζον ζήτημα της Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, διευκρίνισε σύμφωνα με το thetoc.gr ότι σε ιδρύματα που υπάρχει πρόβλημα, την φρούρηση θα αναλάβουν ομάδες με ειδική εκπαίδευση που θα λειτουργούν αποτρεπτικά, δεν θα φέρουν πυροβόλα όπλα και θα έχουν συνεργασία με αστυνομικές δυνάμεις εκτός Σχολών.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News