Πατέρας άτυχης 16χρονης: «Εγώ την μετέφερα γιατί ήταν γεμάτη με κορωνοϊό»

Ελλάδα
Πατέρας άτυχης 16χρονης: «Εγώ την μετέφερα γιατί ήταν γεμάτη με κορωνοϊό»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μητέρα που νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ, δεν γνωρίζει ότι "έχασε" την κόρη της

Απαρηγόρητη είναι η οικογένεια της 16χρονης στη Θήβα που έχασε το πρωί της Τετάρτης έχοντας προσβληθεί από κορωνοϊό. Μάχη ενάντια στην Covid-19 δίνει και η μητέρα του παιδιού η οποία νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού και σύμφωνα με πληροφορίες δεν γνωρίζει για την απώλεια. Κρίθηκε αναγκαίο να διασωληνωθεί καθώς η αξονική είχε ανιχνεύσει αδυναμία στους πνεύμονες.

Η κατάστασή της είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς έχει υποκείμενα νοσήματα. Πάσχει από διαβήτη που είναι ρυθμισμένος αλλά αυτό δεν αποτελεί καθησυχαστικό παράγοντα για τους γιατρούς.

Τι είπε ο πατέρας

Ο πατέρας του κοριτσιού μίλησε αποκλειστικά στο Star. «Εγώ την μετέφερα γιατί ήταν γεμάτη με κορωνοϊό» είπε στους δημοσιογράφους.

Αιχμές από τον αδερφό για τον παιδίατρο

Για τον θάνατο της 16χρονης είχε μιλήσει ο αδερφός της στον Alpha αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι ο ίδιος ήταν αρνητής του κορωνοϊού. «Είχε πάρα πολύ κακά συμπτώματα. Ξεκίνησαν από την Παρασκευή όλοι, και είχαν αρρωστήσει με κορωνοϊό στο σπίτι, πατέρας, μάνα και αδελφή. Στην αρχή, είπαν οι γιατροί να καθίσουν στο σπίτι καραντίνα και να τηρήσουν τις οδηγίες και τη Δευτέρα δέχθηκαν εντολή να πάνε στο νοσοκομείο της Θήβας για τον καθιερωμένο έλεγχο», είπε ο αδελφός της 15χρονης, εξηγώντας ότι τότε βρήκαν στο 78 το οξυγόνο της μητέρας του και την έστειλαν στον «Ευαγγελισμό».

Ο νεαρός άφησε αιχμές για τον παιδίατρο που εξέτασε την αδελφή του, καθώς είπε ότι είχε φαρυγγίτιδα και της έδωσε φάρμακα. «Είχε τα πιο κλασικά συμπτώματα κορωνοϊού, βήχα και πυρετό, που μας τα λένε και τα ξέρουμε από την αρχή», εξήγησε.

Η 15χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στις 5 τα ξημερώματα καθώς δεν μπορούσε να σταθεί ούτε στα πόδια της και λίγο αργότερα κατέληξε. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Star 16χρονη Μαργαρίτα είχε έντονη δύσπνοια, βήχα και πυρετό, ενώ το οξυγόνο της έπεφτε επικίνδυνα. Διασωληνώθηκε και οι γιατροί ετοιμάζονταν για διακομιδή σε νοσοκομείο της Αθήνας. Δυστυχώς λίγες ώρες πριν τη διακομιδή της, «έφυγε». To κορίτσι σύμφωνα με πληροφορίες, έπασχε από σακχαρώδη διαβήτη και κάποια καρδιολογικά προβλήματα. Η Μαργαρίτα είναι δυστυχώς το νεαρότερο θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου της Θήβας:

«Παιδί θήλυ 16 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, προσήλθε στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, έχοντας ήδη διαγνωσθεί θετικό στον κορονοϊό με ήπια κλινικά συμπτώματα και επέστρεψε στην οικία του.

Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου επανήλθε στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας, πραγματοποίησε τις απαραίτητες εξετάσεις, της δόθηκαν οδηγίες και επέστρεψε στην οικία της σε πολύ καλή κατάσταση.

Σήμερα τα ξημερώματα, η δεκαεξάχρονη προσήλθε στο Νοσοκομείο σε πολύ επιδεινωμένη κατάσταση, διασωληνώθηκε και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών, δυστυχώς απεβίωσε.

Θα διενεργηθεί νεκροψία/νεκροτομή για να εξακριβωθεί η αιτία θανάτου.

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήριά στην οικογένεια της εκλιπούσης».

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News