Ελλάδα

Επίθεση στο γραφείο της Νίκης Κεραμέως - Η αντίδραση της Υπουργού

«Αν νομίζουν ότι θα φοβίσουν την Υπουργό κάνουν λάθος» αναφέρει ο κυβερνηητικός εκπρόσωπος

Επίθεση με τρικάκια πραγματοποίησαν άγνωστοι στο πολιτικό γραφείο της Νίκης Κεραμέως. Τα τρικάκια αφορούν σε αντιδράσεις για το νομοσχέδιο το οποίο προωθεί η υπουργός με σημαντικές αλλαγές στα ΑΕΙ, όπως η πανεπιστημιακή Αστυνομία , το όριο φοίτησης, και οι αυστηρές ποινές σε πειθαρχικά αδικήματα των φοιτητών.

Σε ανάρτησή της η κυρία Κεραμέως αναφέρει : «Παρέμβαση» απόψε στο πολιτικό μου γραφείο... από εκείνους που υπερασπίζονται την παραβατικότητα στα Πανεπιστήμια, την ανεξέλεγκτη είσοδο και την «αιωνιότητα» στη φοίτηση. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για το Πανεπιστήμιο που αξίζει στα παιδιά μας».

Ταραντίλης: «Αν νομίζουν ότι θα φοβίσουν την Υπουργό κάνουν λάθος»

Άμεση ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Ταραντίλη, ο οποίος σύμφωναμε το ethnos.gr σε ανακοίνωσή του τόνισε: «Τραμπούκοι πέταξαν τρικάκια με απειλητικό περιεχόμενο σήμερα στο πολιτικό γραφείο της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως. Αν νομίζουν ότι με αυτό το λόγο θα φοβίσουν την Υπουργό και την κυβέρνηση, ώστε να μην προχωρήσουν οι αλλαγές στα ΑΕΙ κάνουν λάθος. Η βία δεν έχει θέση ούτε στα Πανεπιστήμια, ούτε στην κοινωνία. Τα ΑΕΙ είναι χώροι γνώσης και ελεύθερης διακίνησης των ιδεών κι όχι χώροι ανομίας και τραμπουκισμών. Οι αλλαγές θα προχωρήσουν γιατί αυτό απαιτεί η μεγάλη πλειονότητα των φοιτητών, των καθηγητών και της κοινωνίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια