Αρκουμανέας: «Πολύ πιθανό να έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων σήμερα»

Ελλάδα
Αρκουμανέας: «Πολύ πιθανό να έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων σήμερα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καμπανάκι» κινδύνου από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέα

Τον «κώδωνα του κινδύνου» για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού σήμερα, Τρίτη, έκρουσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ίδιος, τόνισε:

«Είναι πολύ πιθανό και σήμερα να έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων, και ακριβώς γι' αυτό σε συνδυασμό που βλέπουμε τον αυξημένο αριθμό με μεταλλάξεις θα πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και να τηρούμε τα μέτρα».

Νωρίτερα, μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης τόνισε πως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει ένδειξη για νέο σκληρό lockdown.

«Είναι καθαρά δυναμικό φαινόμενο, τα δεδομένα μπορεί να αλλάζουν σημαντικά καθημερινά, εξετάζονται σαφώς μέρα-μέρα και οι αποφάσεις λαμβάνονται εβδομάδα-εβδομάδα» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Και συμπλήρωσε:

«Σήμερα που μιλάμε δεν θα οδηγηθούμε σε σκληρό lockdown, αλλά δεν ξέρουμε τι θα συμβεί την επομένη».

Όπως εξήγησε ο ίδιος προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η δημόσια υγεία, λαμβάνοντας υπόψη θέματα οικονομίας και θέματα εκπαίδευσης.

«Είμαστε κυβέρνηση που λαμβάνει υπόψη τα δεδομένα, και το θέμα είναι να προσαρμοζόμαστε έγκαιρα στις νέες συνθήκες» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αποσαφηνίζοντας ότι οι εισηγήσεις της επιτροπής λαμβάνονται με βάση την πλειοψηφία της επιτροπής.

Φωτογραφία: intime

cnn

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News