Ελλάδα

Αθηνά Λινού: Τα μέτρα για να αποφύγουμε το ολικό lockdown

"Καμπανάκι" για τα μεταλλαγμένα κρούσματα

Είναι προτιμότερο να λάβουμε πιο οργανωμένα μέτρα, παρά να πάμε σε ένα αυστηρό, ολικό lockdown προειδοποίησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, Αθηνά Λινού,

Μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 πρότεινε περισσότερα στοχευμένα τεστ, αποσυμφόρηση των μέσων μεταφοράς και μεγιστοποίηση της τηλεργασίας .

Για το άνοιγμα των σχολείων υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνονται περισσότερα τεστ στα σχολεία και στους εκπαιδευτικούς. "Είναι σημαντικό" όπως είπε, "να γίνει καλύτερη επικοινωνία για την αναγκαιότητα των τεστ, ώστε να προσέρχεται ο κόσμος χωρίς να φοβάται". "Πρέπει να γίνει κατανοητό", όπως τόνισε, "ότι είναι απαραίτητα και μπορούν να βοηθήσουν να σώσουν ζωές".

Τι είπε για τις μεταλλάξεις

Μιλώντας σύμφωνα με το thetoc.gr για την έξαρση των κρουσμάτων, η κ. Λινού εξέφρασε την ανησυχία της, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι. Όσον αφορά στις μεταλλάξεις και τον εμβολιασμό, ήταν καθησυχαστική, λέγοντας ότι τις καλύπτουν τα εμβόλια, αλλά και σε διαφορετική περίπτωση οι φαρμακευτικές εταιρείες, μπορούν γρήγορα να τροποποιήσουν τα εμβόλιά τους, μέσα σε λίγες εβδομάδες, ώστε να καλύπτουν πλήρως τις όποιες μεταλλάξεις.

Όμως, μιλώντας για τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη που εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη, η κ. Λινού είπε ότι το ανησυχητικό στοιχείο σε αυτή την περίπτωση, είναι ότι δεν είχε προηγηθεί κάποιο ταξίδι του ιερέα στο εξωτερικό. Αντιθέτως, θεωρείται ορφανό κρούσμα, ενώ ενδεχομένως η μετάλλαξη να είναι διάσπαρτη στη Θεσσαλονίκη. Για το πώς, ενώ ο συγκεκριμένος ασθενής είχε νοσήσει τον Νοέμβριο ξανά βρέθηκε θετικός, η κ. Λινού, τόνισε ότι η ανοσία του πιθανόν να είναι περίπου στο 50%. "Δεν είναι περίεργο", όπως εκτίμησε.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια