ΠΟΕΔΗΝ: 24 υγειονομικοί νεκροί από κορωνοϊό – Κραυγή αγωνίας και για την μετάλλαξη

Ελλάδα
ΠΟΕΔΗΝ: 24 υγειονομικοί νεκροί από κορωνοϊό – Κραυγή αγωνίας και για την μετάλλαξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ιός «χτυπά» τους υγειονομικούς

Στους 24 έφτασαν οι υγειονομικοί που έχασαν τη μάχη με τον φονικό ιό σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Ακόμη 12, εξάλλου, νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Γιαννάκο, δύο ακόμη υγειονομικοί κατέληξαν, ενώ νοσηλευόταν για πολλές ημέρες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Κατερίνης.

Πρόκειται για έναν 60χρονο γυναικολόγο, διευθυντή της κλινικής του νοσοκομείου Κατερίνης και για έναν τραυματιοφορέα 53 ετών του Ψυχιατρικού τομέα του ίδιου νοσοκομείου, πατέρα 4 παιδιών, ο οποίος έδινε μάχη για τη ζωή του επί 45 ημέρες στη ΜΕΘ.

Η ΠΟΕΔΗΝ επαναφέρει τα αιτήματα για χαρακτηρισμό των θανάτων των υγειονομικών από κοροναϊό ως εργατικά ατυχήματα, καθώς και για ένταξη του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Ανησυχία για την μετάλλαξη

Την ίδια ώρα μεγάλη είναι η ανησυχία των υγειονομικών, καθώς τους «χτυπά» ο μεταλλαγμένος κορωνοϊός, όπως επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Η Ομοσπονδία, μέσω του προέδρου της, Μιχάλη Γιαννάκου, υπενθυμίζει τη διασπορά του κορωνοϊού στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας Πατρών και σημειώνει ότι 11 εργαζόμενοι τελικά βρέθηκαν να νοσούν με τη βρετανική μετάλλαξη του ιού.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού είναι σε ποσοστό κάτω του 50%.

«Ζητάμε δεύτερη ευκαιρία. Μέτρα τώρα. Όποιος εισέρχεται στα νοσοκομεία να κάνει τεστ, ενώ οι εργαζόμενοι χρειάζεται να κάνουν τακτικά προληπτικά τεστ», σημειώνει σύμφωνα με το In.gr ο κ. Γιαννάκος.

(φωτογραφία Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News