Διαφάνεια και Πανδημία: Το πρώτο webinar του Δικτύου Διαλόγου

Ελλάδα
Διαφάνεια και Πανδημία: Το πρώτο webinar του Δικτύου Διαλόγου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα αναλυθούν ζητήματα διαφάνειας σε σχέση με τις ιατρικές, νομικές, κοινωνικές και οικονομικές πτυχές της κρίσης

Το Δίκτυο Διαλόγου, Έρευνας και Ανάλυσης για τη Δημόσια Υγεία (ΔΙΔΕΑΔΥ) είναι μια διεπιστημονική προσπάθεια που δημιουργήθηκε πρόσφατα με στόχο να να προσεγγίσει σφαιρικά και μεθοδικά τη σοβαρή κρίση Δημόσιας Υγείας που βιώνουμε, πέρα από τα στενά πλαίσια της «ιατρικοποίησης» της Υγείας.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, διοργανώνει την πρώτη του διαδικτυακή εκδήλωση (webinar) τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου στις 18:00 με θέμα:

Διαφάνεια και Πανδημία

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

Η αρχή της διαφάνειας είναι ένας από τους πυλώνες της σύγχρονης αστικής δημοκρατίας. Ταυτόχρονα, αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επιτυχή διαχείριση κρίσεων Δημόσιας Υγείας.

Στη σημερινή κρίση της πανδημίας COVID-19 έχουν τεθεί σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το έλλειμμα διαφάνειας και πληροφόρησης για αποφάσεις και στρατηγικές διαχείρισης του προβλήματος.

Στο webinar Διαφάνεια και Πανδημία, θα αναλυθούν ζητήματα διαφάνειας σε σχέση με τις ιατρικές, νομικές, κοινωνικές και οικονομικές πτυχές της κρίσης Δημόσιας Υγείας που βιώνουμε. Το webinar θα μεταδοθεί ζωντανά στην ιστοσελίδα του Δικτύου (https://www.facebook.com/DIDEADY). Ο καθένας θα μπορεί να υποβάλλει ερωτήσεις στο Facebook ώστε να γίνει επιλογή (με βάση τον διαθέσιμο χρόνο) και να τεθούν στους καλεσμένους και ομιλητές του webinar στα πλαίσια της συζήτησης.

Εισαγωγή: Κ. Φαρσαλινός

Ομιλητές: Π. Βλαχογιαννόπουλος, Γ. Κοντέος, Χ. Κουρουνδής

Συντονιστής: Γ. Πλειός

Πληροφορίες: https://www.dideady.gr/

(Φωτογραφία rawpixel)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News