Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους στα Ζαχοροχώρια

Ελλάδα
Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους στα Ζαχοροχώρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διακόπηκαν οι έρευνες για το βράδυ, για τον εντοπισμό του αεροσκάφους που αγνοείται

Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες μέχρι στιγμής, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα ξεκινήσουν πάλι, για να εντοπιστεί το εκπαιδευτικό πολιτικό αεροσκάφος που εξαφανίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής 31 Ιανουαρίου 2021.

Τελευταίο στίγμα από το εκπαιδευτικό πολιτικό αεροσκάφος δόθηκε στην περιοχή που βρίσκονται τα Ζαγοροχώρια στα Ιωάννινα.

Οι έρευνες από τις επίγειες δυνάμεις σταμάτησαν, ενώ το Super Puma που θα πραγματοποιούσε νυχτερινές πτήσεις για έρευνα και διάσωση δεν απογειώθηκε τελικά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στην περιοχή.

Το διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος το οποίο απογειώθηκε από την Κοζάνη και επρόκειτο να φτάσει στα Ιωάννινα όπου θα επικοινωνούσε με τον ασύρματο. Μέχρι στιγμής δεν έχει επικοινωνήσει με αποτέλεσμα να δοθεί σήμα από τις αρμόδιες αρχές να ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό του.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το τελευταίο σήμα από το αεροσκάφος δόθηκε στις 12.29, πέντε ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων, στην ευρύτερη περιοχή των Μηλιωτάδων στο Ανατολικό Ζαγόρι. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Π.Υ δυνάμεις της ΕΜΑΚ και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

(Βίντεο: Epirus TV NEWS)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News