Αγνοείται εκπαιδευτικό αεροσκάφος στα Ζαγοροχώρια - Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες

Ελλάδα
Αγνοείται εκπαιδευτικό αεροσκάφος στα Ζαγοροχώρια - Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες του αεροσκάφους με Super Puma, C-130 και με τη 31 ΜΕΕΔ

Άκαρπες μέχρι αυτή την στιγμή είναι οι έρευνες της Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποία συνεχίζει την επιχείρηση για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού διθέσιου αεροσκάφους, το οποίο αγνοείται τις τελευταίες ώρες στην περιοχή μεταξύ Ιωαννίνων και Κοζάνης.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο OnAlert, το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου Augusta που είχε συμμετείχε στις έρευνες μέχρι πρότινος, αντικαταστάθηκε από ένα ελικόπτερο Super Puma, ενώ ακόμα το «παρών» δίνει ένα αεροσκάφος τύπου C-130 και δυνάμεις της 31 ΜΕΕΔ.

Όπως αναφέρουν οι πηγές πληροφόρησης του OnAlert, το διθέσιο εκπαιδευτικός αεροσκάφος τύπου DV-20 απογειώθηκε από την αερολέσχη Egnatia Aviation, το οποίο επέβαινε ένα άτομο. Επίσης, οι δυνάμεις ερευνών έχουν ενισχυθεί με ένα ελικόπτερο τύπου Super Puma και ένα αεροσκάφος C-130.

Επίσης επιχειρούν και δυνάμεις της 31 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης μια από τις πιο άρτια εκπαιδευμένες και ικανές μονάδες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που υπάγονται στην Πολεμική Αεροπορία και εξειδικεύονται σε τέτοιου είδους αποστολές

Το χρονικό

Το διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος το οποίο απογειώθηκε από την Κοζάνη και επρόκειτο να φτάσει στα Ιωάννινα όπου θα επικοινωνούσε με τον ασύρματο. Μέχρι στιγμής δεν έχει επικοινωνήσει με αποτέλεσμα να δοθεί σήμα από τις αρμόδιες αρχές να ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό του.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το τελευταίο σήμα από το αεροσκάφος δόθηκε στις 12.29, πέντε ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων, στην ευρύτερη περιοχή των Μηλιωτάδων στο Ανατολικό Ζαγόρι. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Π.Υ δυνάμεις της ΕΜΑΚ και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News