Μέτρα «ακορντεόν» προαναγγέλλει ο Γεωργιάδης - Πότε ανοίγει η εστίαση;

Ελλάδα
Μέτρα «ακορντεόν» προαναγγέλλει ο Γεωργιάδης - Πότε ανοίγει η εστίαση;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιες περιοχές αφορά το νέο lockdown το Μάρτιο;

Δεν αποκλείουν ένα ολικό lockdown το Μάρτιο (όπως εκείνο της περασμένης άνοιξης) στην Αττική οι ειδικοί, λόγω της πορείας των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Πρωτεύουσα.

Οι λοιμωξιολόγοι τονίζουν ότι εφόσον χρειαστεί θα εισηγηθούν αυστηρά μέτρα, μπροστά στον κίνδυνο η κατάσταση να βρεθεί εκτός ελέγχου, πράγμα που θα έχει άμεσες συνέπειες και για τα νοσοκομεία.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας στο ερώτημα γιατί ξαναέκλεισε το λιανεμπόριο στις «κόκκινες» περιοχές, τόνισε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται θα είναι τύπου ακορντεόν, δηλαδή αναλόγως των επιδημιολογικών δεδομένων. «Μόνο ακορντεόν θα είναι τα μέτρα , όποιος δεν το έχει καταλάβει ακόμη δεν έχει καταλάβει τι είναι η πανδημία. Σταθερότητα δεν μπορεί να υπάρχει. Κάποτε θα έχουμε αυστηρότερα και κάποτε χαλαρότερα μέτρα. Αυτό θα πάει για όσο χρειαστεί, όσο υπάρχει κίνδυνος θανάτων θα πηγαίνουμε ακορντεόν. Υπάρχει χώρα που δεν έχει ακορντεόν αποφάσεις; Oι νέοι κανόνες έχουν ως στόχο να υπάρχει λιγότερος συνωστισμός στους δρόμους. Δεν μας ενδιαφέρει η κίνηση στους δρόμους με τα αυτοκίνητα, μας ενδιαφέρουν οι πεζοί στους δρόμους».

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η ιχνηλάτηση έδειξε ότι όσα άτομα, με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, πήγαν για αγορές έκαναν επισκέψεις σε συγγενείς και φίλους. Όπως, μάλιστα, εξήγησαν οι ειδικοί τα άτομα αυτά δεν αποκλείεται να μετέφεραν τον ιό από την αγορά στα σπίτια που επισκέπτονταν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε έξω από τα καταστήματα και όχι μέσα. Ως εκ τούτου, η χριστουγεννιάτικη χαλάρωση, σε συνδυασμό με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, οδήγησαν στην αύξηση των μολύνσεων.

Για την εστίαση, o υπουργός Ανάπτυξης είπε χαρακτηριστικά ότι «έχει δρόμο για να ανοίξει, πάμε για τον Μάρτιο ή και αργότερα. Αλλά θα βρούμε τρόπο να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις».

Πηγή: ethnos.gr, protothema.gr

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News