Ν. Κεραμέως: Tι είπε για σχολεία και φροντιστήρια – Έκκληση για τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές

Ελλάδα
Ν. Κεραμέως: Tι είπε για σχολεία και φροντιστήρια – Έκκληση για τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"H επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων αποφασίστηκε με βάση τα στοιχεία των επιδημιολόγων"

Ανοίγουν γυμνάσια και τα Λύκεια από Δευτέρα και θα λειτουργήσουν κανονικά (και στην Κρήτη) ενώ στα λύκεια που βρίσκονται σε "κόκκινες" περιοχές θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση, καθώς αυτή ήταν η εισήγηση των ειδικών.

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως η οποία μίλησε στο Open, η επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων αποφασίστηκε με βάση τα στοιχεία των επιδημιολόγων και θα γίνει με μέτρα που έχουν υποδείξει οι ειδικοί για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Έκκληση για τεστ

Η υπουργός έκανε έκκληση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές άνω των 16 ετών κάνουν αίτηση για τεστ κορωνοϊού, απηύθυνε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δύο εικοσιτετράωρα πριν από το άνοιγμα των σχολείων -με τα νέα μέτρα- την 1η Φεβρουαρίου."Τα παιδιά στα λύκεια έχουν πιο έντονη επαφή μεταξύ τους. Παρακαλώ εκπαιδευτικούς και μαθητές άνω τον 16 να κάνουν αίτηση για τεστ", είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις αθλητικές δραστηριότητες, η κ. Κεραμέως είπε ότι "οι ειδικοί προτείνουν οι αθλητικές δραστηριότητες να γίνονται σε σταθερές ομάδες. Για να ανοίξουν τα γυμνάσια αποφασίστηκε να περιοριστεί το εμπόριο. Θα έχουμε κρούσματα, είναι λογικό. Το ζητούμενο είναι να τηρούνται τα μέτρα στα σχολεία".

Τι θα γίνει με τα φροντιστήρια

Για τα φροντιστήρια ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει εισήγηση των ειδικών για να ανοίξουν ενώ και οι εξετάσεις στα πανεπιστήμια θα γίνουν εξ’αποστάσεως.

Μείωση της ύλης για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Παράλληλα ανέφερε πως ο δείκτης θετικότητας των τμημάτων που βρίσκονται σε αναστολή λόγω κρουσμάτων κορονοϊού είναι στο 0,3 %, ενώ υπογράμμισε ότι έχουν γίνει προσλήψεις ψυχολόγων για να βοηθηθεί η εκπαιδευτική κοινότητα και έχει μειωθεί η ύλη για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ως προς το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, η κ. Κεραμέως σύμφωνα με το thetoc.gr είπε χαρακτηριστικά:

"Ελάχιστη βάση εισαγωγής γιατί αλλιώς κοροϊδεύουμε τους φοιτητές και του συμφοιτητές τους. Θα υπάρχει συγκεκριμένο όριο φοίτησης. Οφείλουμε να αναβαθμίσουμετο επίπεδο σπουδών και το πτυχία". Όσον αφορά το σώμα φύλαξης των πανεπιστημίων, σημείωσε ότι θα υπάρχει σε κάποιες σχολές και όχι σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News