Πέθανε η ηθοποιός Μιράντα Κουνελάκη

Ελλάδα
Πέθανε η ηθοποιός Μιράντα Κουνελάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Μιράντα Κουνελάκη

Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook

Η κηδεία της θα τελεστεί το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 10:30 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Κοιμητηρίου Ζωγράφου.

Η Μιράντα Κουνελάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1961.

Επίσης έκανε αρκετά χρόνια σπουδές μουσικής και πιάνου. Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1962 με το Θίασο Κατερίνας Ανδρεάδη.

Μερικές από τις σημαντικότερες παραστάσεις που έλαβε μέρος: «Κόκκινα φανάρια», «Τελευταίο φθινόπωρο», «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», «Πραματευτής», «Καληνύχτα Μαργαρίτα», «Ο έμπορος της Βενετίας», «Ιούλιος Καίσαρ», «Η κυρία με το σκυλάκι», «Το κορίτσι με το κορδελάκι» Θίασος Μάνου Κατράκη) κ.ά.

Πολύπλευρο ταλέντο διακρίθηκε στο δράμα, την κωμωδία αλλά και την μιμική και συγκρότησε αρκετές φορές θιάσους οπερέτας, μουσικών κωμωδιών καθώς και επιθεωρήσεων, με μεγάλα ονόματα.

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1960 στην σπαραξικάρδια ταινία Για Σένα την Αγάπη μου. Στην τηλεόραση εμφανίστηκε σε σειρές όπως “Άγνωστος πόλεμος”, «Ισιδώρα» κ.ά. «Ισιδώρα» κ.ά.

Η τελευταία της τηλεοπτική εμφάνιση ήταν το 1999 στη σειρά "Τα φτερά του έρωτα" ενώ το 2003 αποχαιρέτησε για πάντα και το θέατρο.

Η ίδια δήλωνε… «Συνάντησα εξαιρετικούς ανθρώπους, έχω εισπράξει χαρές και χειροκρότημα, αλλά και εγώ έχω δώσει. Παίρνουμε και δίνουμε χαρές», είχε αναφέρει για το θέατρο.

«Με έχουν θίξει οι συνθήκες της ζωής μου. Πέρασα στιγμές οικονομικής δυσπραγίας». Δεν μπορούσα να είμαι επιλεκτική. Πήγαινα σε δουλειές για τα χρήματα ώστε να επιβιώνω αξιοπρεπώς. Παντρεύτηκα νωρίς, χώρισα νωρίς και δεν ήταν τόσο εύκολα για μένα τα πράγματα. Υπήρξα μαμμόθρεφτο και έπρεπε να το αποτινάξω από πάνω μου αυτό», είχε αναφέρει σε μια από τις τελευταίες της συνεντεύξεις.

Το 2014 κυκλοφόρησε το βιβλίο της με τίτλο «Passa-Tempo», που αποτύπωνε μερικές από τις σκέψεις της σε μορφή διηγημάτων και το 2017 κυκλοφόρησε το τελευταίο της βιβλίο με τίτλο: «Χαρούμενα γενέθλια».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News