Η AstraZeneca συμφώνησε να δημοσιοποιήσει το συμβόλαιο με την ΕΕ για το εμβόλιο

Ελλάδα
Η AstraZeneca συμφώνησε να δημοσιοποιήσει το συμβόλαιο με την ΕΕ για το εμβόλιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξελίξεις στο μέτωπο των εμβολίων κατά της COVID-19

Η φαρμακευτική εταιρία AstraZeneca είναι έτοιμη να δημοσιοποιήσει το συμβόλαιο παραδόσεων εμβολίων κατά της COVID-19 που έχει υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση και σκοπεύει αύριο, Παρασκευή, να κάνει προτάσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το ποια ευαίσθητα τμήματα θα απαλείψει, ανέφερε η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine.

Η εφημερίδα επικαλείται πηγή της ΕΕ σύμφωνα με την οποία, ενώ η AstraZeneca δεν θα μπορέσει να παραδώσει τα 80 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 που αναμένονταν το πρώτο τρίμηνο, οι ποσότητες θα υπερβαίνουν σημαντικά τα 31 εκατομμύρια δόσεις που είχαν νωρίτερα αναφερθεί.

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν αντεγκλήσεις ανάμεσα στη φαρμακευτική εταιρία και ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όταν έγινε γνωστό ότι η AstraZeneca δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει τους υπεσχημένους στόχους για τις παραδόσεις εμβολίων.

Νωρίτερα, η γερμανική επιτροπή για τους εμβολιασμούς (STIKO) σε μια επικαιροποίηση των συστάσεών της για το εμβόλιο ανέφερε πως το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19 θα πρέπει να χορηγείται μόνο σε ανθρώπους κάτω των 65 ετών, , επικαλούμενη έλλειψη επαρκών δεδομένων για να συστήσει τη χρήση του για τον εμβολιασμό ομάδων μεγαλύτερης ηλικίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News