Lockdown: Σκέψεις για μοντέλο «ακορντεόν» - 40 «ύποπτα» κρούσματα μεταλλαγμένου κορωνοϊού στην Κρήτη

Κρήτη
Lockdown: Σκέψεις για μοντέλο «ακορντεόν» - 40 «ύποπτα» κρούσματα μεταλλαγμένου κορωνοϊού στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκτακτη σύσκεψη αύριο, Πέμπτη: Προβληματισμός και για τα Σχολεία - Στο τραπέζι το click away

Προβληματισμένη φαίνεται η κυβέρνηση τόσο για τη μη πτώση των κρουσμάτων, όσο και για την εμφάνιση των μεταλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Οι λοιμωξιολόγοι δεν αποκλείουν την επιστροφή του click away στο λιανεμπόριο ή ακόμη και το «λουκέτο» καταστημάτων σε επιβαρυμένες περιοχές ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει ανατροπή στην απόφαση για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων από την ερχόμενη Δευτέρα. «Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έχει αποφασιστεί, το ξέρετε, είναι ειλημμένη απόφαση, αλλά δεν αποκλείεται να αλλάξει αν τα πράγματα χειροτερέψουν…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος.

40 «ύποπτα» μεταλλαγμένα κρούσματα στην Κρήτη

«Θα θέλαμε να δούμε για διαφορετικούς λόγους κατά πόσο φέρουν και εκείνα την μετάλλαξη για να καταλήξουμε πότε ακριβώς είναι η συγκεκριμένη γενετική τροποποίηση εμφανίστηκε στην Κρήτη», ανέφερε ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γεώργιος Σουρβίνος.

Μέχρι τις 26 Ιανουαρίου είχαν εντοπιστεί συνολικά 62 μεταλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται 200 ύποπτα κρούσματα, με τα 40 να είναι από την Κρήτη.

Μοντέλο «ακορντεόν» εξετάζουν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι

Η κυβέρνηση θα ήθελε ανοιχτά και τα σχολεία και το λιανεμπόριο. Όλα θα κριθούν, όμως, την Πέμπτη, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα του κορωνοϊού. Ειδικοί και κυβέρνηση παρακολουθούν εκτός από τα καθημερινά κρούσματα κορωνοϊού και τον αριθμό των νοσηλειών και τον αριθμό των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ.

Έκτακτη σύσκεψη της επιτροπής λοιμωξιολόγων την Πέμπτη

Την ίδια στιγμή, έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων των λοιμωξιολόγων αναμένεται να πραγματοποιηθεί, αύριο, Πέμπτη.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο καθηγητής Νίκος Σύψας, η επιτροπή είναι πιθανό να εισηγηθεί εκ νέου την εφαρμογή του μέτρου του click away στην αγορά.

Πηγή: ethnos.gr, cnn.gr

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News