Έσπευσαν στα φαρμακεία και στην Κρήτη για τη «σωτήρια» κολχικίνη

Κρήτη
Έσπευσαν στα φαρμακεία και στην Κρήτη για τη «σωτήρια» κολχικίνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έμειναν στα... κρύα του λουτρού, λόγω αναγκαίας ιατρικής συνταγής

Τα ευχάριστα νέα για την κολχικίνη που ήρθαν από τον Καναδά και η ανακοίνωση πως πήρε έγκριση και στην Ελλάδα για χρήση στη θεραπεία κατά του κορωνοϊού, έκαναν πολλούς να σπεύσουν στα φαρμακεία προκειμένου να εξασφαλίσουν έστω ένα κουτάκι.

Έχοντας υπόψη το «ντελίριο» που επικράτησε όταν υπήρξαν κάποιες ανακοινώσεις σχετικά  με τη χρήση της χλωροκίνης - που δεν επιβεβαιώθηκαν στη πορεία - και τις ελλείψεις που παρατηρήθηκαν στη συνέχεια σε συγκεκριμένο σκεύασμα απαραίτητο σε ανθρώπους που πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα - ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων έσπευσε να ανακοινώσει την αλλαγή του τρόπου διάθεσης της κολχικίνης σε χορηγούμενο μόνο με ιατρική συνταγή.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, αποφάσισε ομόφωνα να εντάξει την κολχικίνη στο θεραπευτικό πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση της νόσου Covid-19. Με το υπουργείο υγείας να σημειώνει πως. Η κολχικίνη θα χορηγείται υπό τη μορφή χαπιού, μετά από ιατρική εκτίμηση και συνταγογράφηση και, φυσικά, έπειτα από θετικό μοριακό τεστ. 

Στο μεταξύ, τα κρούσματα με το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωναϊού που είναι πιο μεταδοτικά έχουν θορυβήσει τα κράτη. Η Γερμανία και η Αυστρία αξιώνουν πλέον τη χρήση ιατρικών μασκών (χειρουργικές ή FFP2) στα εμπορικά καταστήματα και τα μέσα μεταφορών με τη γαλλική κυβέρνηση να ζητά να μην χρησιμοποιούνται πλέον υφασμάτινες μάσκες, οι οποίες κρίνεται ότι δεν φιλτράρουν επαρκώς τον αέρα.

Από την πλευρά του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), δεν προβλέπει να προβεί σε αλλαγή των συστάσεών του αναφορικά με τις μάσκες το προσεχές διάστημα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News