Ελλάδα

Βασίλης Κικίλιας: «Ανησυχητικές καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων»

«Ανησυχητική η αύξηση των κρουσμάτων»

Αιχμηρός σε ότι αφορά την τακτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο υπουργός Υγείας - Μίλησε για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων

Ιδιαίτερη αναφορά στην σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας και των εμβολιασμών στη χώρα μας, ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, έκανε στις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων.

Ειδικότερα, μίλησε για ανησυχητικές καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων» από τις εταιρείες που κατασκευάζουν τα εμβόλια, αφήνοντας αιχμές.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Η παραγωγή και διάθεση των εμβολίων παρουσιάζει ανησυχητικές καθυστερήσεις όσον αφορά την παράδοση».

Επεσήμανε: «Οφείλουμε να εξετάσουμε κάτι πολύ σημαντικό που σε μεγάλο βαθμό θα συνδιαμορφώσει το μέλλον του ευρωπαϊκού εγχειρήματος». Η ΕΕ οφείλει να διαπραγματεύεται από θέση ισχύος, απέναντι σε επιχειρηματικούς ή διακρατικούς ανταγωνισμούς. Οι επιχειρήσεις να αντιληφθούν ότι το σημαντικότερο μερίδιο της χρηματοδότησης για τα εμβόλια προήλθε από τα χρήματα των πολιτών. Τα κράτη – μέλη και οι επιχειρήσεις γνωρίζουν πως χωρίς υγεία δεν υπάρχει οικονομία», τόνισε συγκεκριμένα».

Επίσης ο υπουργός Υγείας κατά την έναρξη της ενημέρωσης είπε ότι το μεσημέρι ενημέρωσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την στρατηγική της κυβέρνησης γύρω από το σχέδιο εμβολιασμού.

Αναφερόμενος στην πανδημία ο κ. Κικίλιας είπε πως ο κυλιόμενος μέσος όρος των κρουσμάτων της τελευταίας εβδομάδας στη χώρα μας είναι ανέρχεται στα 547 κρούσματα, ενώ η μέση ηλικία ανέρχεται στα 48 έτη.

Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε την αυξητική τάση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και πως σήμερα μόνο καταγράφηκαν 112 εισαγωγές, ενώ αναφορικά με την κάλυψη των ΜΕΘ Covid, είπε ότι  ανέρχεται σε 48% σε όλη την επικράτεια, στο 63% στην Αττική και στο 50% στη Θεσσαλονίκη.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κικίλιας, αναφέρθηκε και στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, τονίζοντας πως δεν μπορούν ακόμη να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Όπως είπε τα καταστήματα άνοιξαν πριν από οκτώ ημέρες. «Πρέπει να περιμένουμε να περάσουν ακόμη 5 έως 6 ημέρες για να μπορέσουμε να έχουμε μία εικόνα και να κρίνουμε το πώς η επανέναρξη του εμπορίου επηρέασε την επιδημιολογική εικόνα της χώρας».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου