Μ. Χριστοδουλάκης: Να αλλάξει η στρατηγική των γενικών, οριζόντιων μέτρων καθολικής εφαρμογής

Ελλάδα
Μ. Χριστοδουλάκης: Να αλλάξει η στρατηγική των γενικών, οριζόντιων μέτρων καθολικής εφαρμογής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όσα ανέφερε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής

Τα Ιωάννινα, και τα δύο νοσοκομεία του νομού, το Πανεπιστημιακό και το Γ.Ν. "Χατζηκώστα", επισκέφθηκε νωρίτερα, σήμερα, ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, από όπου και ζήτησε να αλλάξει η στρατηγική των γενικών, οριζόντιων μέτρων καθολικής εφαρμογής.

Στις συναντήσεις που είχε με φορείς των εργαζομένων των νοσοκομείων και τις διοικήσεις τους, συζήτησαν την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία που σηκώνουν το βάρος της πανδημίας στην ευρύτερη περιοχή, τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν στο ΕΣΥ, ενώ ευχαρίστησε εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τη μάχη που δίνει με αυταπάρνηση, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Συναντήθηκε, παράλληλα, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρη Δημητρίου, με τα προβλήματα του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου της περιοχής να τίθενται επί τάπητος, με ιδιαίτερη έμφαση στις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, αλλά και τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής για το ασφαλές άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνικής δραστηριότητας.

«Βρεθήκαμε σήμερα στα Ιωάννινα, για να συναντήσουμε από κοντά και να συζητήσουμε με τους τοπικούς φορείς, και κυρίως με τους ανθρώπους του Εθνικού Συστήματος Υγείας, γιατρούς και νοσηλευτές, που δίνουν τη μάχη από την πρώτη γραμμή», δήλωσε ο Μ. Χριστοδουλάκης σημειώνοντας ότι «η πανδημία είναι παρούσα, και δυστυχώς, με τον υφιστάμενο ρυθμό εμβολιασμού, θα συνεχίσει να είναι για αρκετούς μήνες ακόμα».

«Χρειάζεται, έστω και τώρα, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη στήριξη του ΕΣΥ και των ανθρώπων του στην πράξη, απάντηση στα ευχολόγια και την απαξίωση. Και σίγουρα, «χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το ασφαλές άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνικής δραστηριότητας» τόνισε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής και προσέθεσε: «Βασική αρχή, η αλλαγή της στρατηγικής των γενικών, οριζόντιων μέτρων καθολικής εφαρμογής. Μαζικά τεστ, ακριβή επιδημιολογικά δεδομένα, στεγανοποίηση νομών και εξειδικευμένα μέτρα με βάση τα δεδομένα αυτά. Έτσι, θα μπορεί η οικονομία να ανοίξει με όρους υγειονομικής ασφάλειας. Και να το κάνει μόνιμα και όχι με μπρος-πίσω που γεμίζουν τους πολίτες με αβεβαιότητα». «Να τους δείξουμε ότι απέναντι στις διαρκείς κυβερνητικές παλινωδίες και ανακολουθίες, μπορεί να υπάρξει σχέδιο και προοπτική», επέμεινε ο Μ. Χριστοδουλάκης.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News