Ψώνια με το χρονόμετρο: Πως θα λειτουργεί η εφαρμογή;

Ελλάδα
Ψώνια με το χρονόμετρο: Πως θα λειτουργεί η εφαρμογή;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καταναλωτής θα μπορεί να μπαίνει μία φορά την ημέρα στην πλατφόρμα

Οι εικόνες συνωστισμού στις μεγάλες πόλεις λόγω ανοίγματος των καταστημάτων, έχουν σημάνει συναγερμό στις Αρχές.Το γεγονός ότι με ένα SMS στο 13033 με κωδικό προκαλείται τέτοιος συνωστισμός, ακόμα και με το χρονικό όριο των δύο ωρών, έχει θορυβήσει τους επιστήμονες για ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού. Άλλωστε, δεν ήταν λίγοι αυτοί που έστελναν πολλές φορές το SMS για να κερδίσουν κι άλλη ώρα στους δρόμους και τα μαγαζιά...

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, διεμήνυσε πως συζητιέται να τεθεί σε λειτουργία εφαρμογή, η οποία θα χρονομετρά τις ώρες που οι καταναλωτές κάνουν τις αγορές τους, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να μπει κόφτης στα sms στο 13033.

Η αποστολή των SMS στο 13033 αυξήθηκε κατά 13% φθάνοντας τα 4 εκατομμύρια. Το γεγονός αυτό έβαλε σε σκέψεις το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για μία νέα εφαρμογή που θα μπαίνει κόφτης στην αλόγιστη χρήση τους. Μέσω μίας εφαρμογής του e-katanalotis που θα μετρά αντίστροφα τη διάρκεια των αγορών.

"Μπορεί να υπάρξουν άλλα συστήματα σε σχέση με το χρονόμετρο από την πλατφόρμα του e-katanalotis, τα οποία συζητάμε με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη", ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Πώς θα λειτουργεί το χρονόμετρο

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, που παρουσιάζει το Mega, ο καταναλωτής θα μπορεί να μπαίνει μία φορά την ημέρα στην πλατφόρμα e-katanalotis και θα πρέπει μέσα στο χρονικό περιθώριο που θα δίνεται να κάνει όλες τις αγορές του.

Θα κατεβάζει από το κινητό του το χρονόμετρο από την εφαρμογή e-katanalotis ή θα στέλνει SMS με τον κωδικό 2 στο 13033 και θα του αποστέλλεται link με το χρονόμετρο.

Το χρονόμετρο θα ενεργοποιείται και θα μετρά αντίστροφα από 2 ή 3 ώρες. Θα επιτρέπεται μόνο μία φορά την ημέρα η ενεργοποίησή του, για αγορές σε σούπερ μάρκετ ή καταστήματα.

Όσο για τους ηλικιωμένους ή όσους δεν έχουν εξοικειωθεί με τη χρήση smartphones, θα προβλέπεται συμπλήρωση ειδικού εντύπου με τις επιτρεπόμενες ώρες για ψώνια.

"Ο κόφτης στα γραπτά μηνύματα δεν μπορεί να μπει, γιατί το σύστημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι ισοδύναμο του χαρτιού. Εκ των πραγμάτων ένα ποσοστό της περιφέρειας χρησιμοποιεί χαρτί, ενώ εξαρχής υπήρχαν συγκεκριμένες διατυπώσεις στις συμφωνίες που είχαμε με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για το πώς δουλεύει αυτό το σύστημα, συνεπώς κόφτης δε θα μπει", υπογράμμισε o υπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Πιερρακάκης χαρακτήρισε λελογισμένη την αύξηση που παρατηρήθηκε στα SMS με αφορμή το άνοιγμα της αγοράς, σημειώνοντας πως "υπάρχει και μια υποκατάσταση στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, οι οποίοι πλέον χρησιμοποιούν φόρμες"."Άρα στην πραγματικότητα το ποσοστό κίνησης είναι λίγο μεγαλύτερο, όμως στον αριθμό των SMS είμαστε μόνο +13%, κατά μέσο όρο δηλαδή περίπου 4.000.000 την ημέρα", επισήμανε σύμφωνα με το thetoc.gr.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News