Ελλάδα

Σταύρος Σηφάκης: Εξελέγη Προέδρος της Ελληνικής Εταιρείας Υπερήχων στη Μαιευτική Γυναικολογία

Ο κος Σηφάκης ανεδείχθη πρώτος σε ψήφους και στην επακόλουθη συγκρότηση του ΔΣ σε σώμα, εξελέγη ομόφωνα ως Πρόεδρος της Εταιρείας για την διετία 2023-2024

Ο Σταύρος Σηφάκης, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος εξελέγη Προέδρος της Ελληνικής Εταιρείας Υπερήχων στη Μαιευτική Γυναικολογία (ΕΕΥΜΓ) για την διετία 2023-2024.

Στις αρχαιρεσίες των μελών της ΕΕΥΜΓ για την ανάδειξη των μελών του ΔΣ που έλαβαν χώρα την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021 ο κος Σηφάκης ανεδείχθη πρώτος σε ψήφους και στην επακόλουθη συγκρότηση του ΔΣ σε σώμα εξελέγη ομόφωνα ως Πρόεδρος της Εταιρείας για την διετία 2023-2024.

Η ΕΕΥΜΓ είναι επιστημονική εταιρεία που ιδρύθηκε στο 1991 και ως σκοπό έχει την έρευνα στο επιστημονικό πεδίο της Υπερηχογραφίας, την κλινική εφαρμογή της στο πεδίο της Μαιευτικής & Γυναικολογίας και την εκπαίδευση των Μαιευτήρων-Γυναικολόγων.

Ο Σταύρος Σηφάκης είναι Μαιευτήρας Γυναικολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κρήτης, τεως Διευθυντής ΕΣΥ ΠΑΓΝΗ και νυν Επιστημονικός Διευθυντής της Κλινικής ΜΗΤΕΡΑ Κρήτης. Έχει μετεκπαιδευτεί επί τριετίας στον Προγεννητικό έλεγχο και την Ιατρική του Εμβρύου στο Πανεπιστήμιο Connecticut, ΗΠΑ και στο Kings’s College Hospital, Λονδίνο. Έχει δημοσιεύσει 145 εργασίες σε διεθνή ιατρικά περιοδικά, περισσότερες από 55 σε ελληνικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει με περισσότερες από 400 ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Ο κ. Σηφάκης είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών και επιτροπών και διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος του ΔΣ και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Περιγεννητικής Ιατρικής. Την τελευταία διετία υπήρξε γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Υπερήχων στη Μαιευτική Γυναικολογία ενώ πρόσφατα εξελέγη Πρόεδρος για την διετία 2023-2024. Η ερευνητική του δραστηριότητα έχει βραβευθεί αρκετές φορές και εστιάζεται στη μελέτη του μηχανισμού της καρκινογένεσης στο γυναικείο γεννητικό σύστημα, στην αιτιοπαθογένεια της προεκλαμψίας και της ενδομήτριας καθυστέρησης της αύξησης, στον προγεννητικό έλεγχο γενετικών συνδρόμων και στον μη-επεμβατικό προγεννητικό έλεγχο με τη χρήση ελεύθερου εμβρυικού DNA και εμβρυικών κυττάρων στη μητρική κυκλοφορία και τον ενδοτράχηλο εγκύων γυναικών.

Ειδικότερα οι σκοποί και οι δράσεις της ΕΕΥΜΓ αφορούν στην:

  • Οργάνωση συμποσίων και Εθνικών η Διεθνών συνεδρίων.
  • Οργάνωση συναντήσεων και διαλέξεων αφιερωμένων στην παρουσίαση πρωτότυπων εργασιών στον τομέα της εφαρμογής των υπερήχων στην Μ/Γ.
  • Χορήγηση πιστοποιήσεων στους ιατρούς για την άσκηση υπερηχογραφικών εξετάσεων στη Μαιευτική και Γυναικολογία
  • Έκδοση του παροδικού ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΙΑ στην Μαιευτική και Γυναικολογία, στο οποίο δημοσιεύονται πρωτότυπες μελέτες υψηλού επιπέδου ελλήνων και ξένων επιστημόνων. Τον τελευταίο χρόνο άρχισε η έκδοση του ξενόγλωσσου περιοδικού "Obstetric & Gynecologic Imaging"
  • Συμμετοχή στο IAN DONLAD Inter-university School of Medical Ultrasound
  • Απονομή ηθικών αμοιβών, χρηματικών ή και άλλων βραβείων σε όσους συμβάλουν στην προαγωγή του επιστημονικού αυτού τομέα.
  • Χορήγηση υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές σε νέους επιστήμονες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια