Ελλάδα

Εστίαση: Σενάρια για άνοιγμα το Μάρτιο

Οι πιθανές ημερομηνίες για μετακινήσεις, εστίαση, γυμναστήρια και ΑΕΙ

Την εβδομάδα της 15ης Φεβρουαρίου ενδέχεται να ληφθούν οι αποφάσεις για το αν και πότε θα ανοίξει η εστίαση.

Το άνοιγμα των επιχειρήσεων της εστίασης αναμένεται να είναι δειλό, με χρήση μόνο των εξωτερικών χώρων των επιχειρήσεων.

Όλο το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων

Μετά το άνοιγμα των σχολείων δηλαδή των Γυμνασίων και των Λυκείων - πιθανότατα - την 1η Φεβρουαρίου, αλλά και των πρακτορείων του ΟΠΑΠ που αναμένεται να ανοίξουν άμεσα, οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας θα συζητήσουν εκτενώς το θέμα των υπολοίπων δραστηριοτήτων. Η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τους 32 ειδικούς να μελετήσουν με κάθε λεπτομέρεια τι μπορεί να ανοίξει στη χώρα, δίνοντας βεβαίως το απαραίτητο περιθώριο της μίας ή των δύο εβδομάδων από το κάθε άνοιγμα.

Τα κυβερνητικά στελέχη κρίνου ότι με αυτόν τον προσεκτικό τρόπο θα ελεγχθεί η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας, δεδομένου ότι σήμερα με βάση τα στοιχεία είμαστε σε καλή πορεία. Βέβαια υπάρχουν και ειδικοί στην επιτροπή που θεωρούν ότι οι τελευταίες κινήσεις έγιναν απότομα και είναι πιθανό να έχουμε άμεσα νέο ξέσπασμα κρουσμάτων. Στην περίπτωση αυτή, η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει στους επιστήμονες ότι η χώρα θα κλείσει άμεσα δραστηριότητες που επιβάρυναν την επιδημιολογική εικόνα.

  • 1η Φεβρουαρίου αναμένεται να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια
  • 8η Φεβρουαρίου εκτιμάται ότι είναι μία πιθανή ημερομηνία για μετακίνηση από νομό σε νομό αλλά μόνο για ψάρεμα, κυνήγι και χιονοδρομικά κέντρα
  • 15η Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η συζήτηση για την εστίαση η οποία όμως προσδιορίζεται για μετά το τέλος Φεβρουαρίου και πιθανώς προς τα μέσα Μαρτίου
  • Σε ό,τι αφορά στους φοιτητές και την επιστροφή τους στις αίθουσες, αυτό αναμένεται να εξετασθεί πολύ αργότερα καθώς και το υπουργείο Παιδείας θεωρεί πως πιθανώς και αυτή η χρονιά θα κυλήσει χωρίς δια ζώσης εκπαίδευση, με εξαίρεση όσους φοιτητές έχουν υποχρεωτικά εργαστήρια το οποίο επίσης θα βρεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων.
  • Σε ό,τι αφορά σε γυμναστήρια και άλλους κλειστούς αθλητικούς χώρους, καμία συζήτηση δεν θα γίνει πριν από τον Μάρτιο και εφόσον έχουν μειωθεί καθοριστικά τα κρούσματα.

Πηγή: ethnos.gr

(Φωτογραφία Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια