Πύργος: Καταγγελία για Αντιδήμαρχο που παρενοχλούσε υπάλληλο - Της έστελνε πρόστυχα βίντεο

Ελλάδα
Πύργος: Καταγγελία για Αντιδήμαρχο που παρενοχλούσε υπάλληλο - Της έστελνε πρόστυχα βίντεο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γυναίκα κατήγγειλε ότι της έκανε τη ζωή δύσκολη το 2020

Νέο περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης και κατά τα φαινόμενα και υπηρεσιακής δίωξης, δημοσίευσε το protothema.gr με την υπόθεση που αφορά το 2020 να έχει πάρει ήδη τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Η γυναίκα προχώρησε σε κατάθεση μήνυσης τον περασμένο Οκτώβριο και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για υπάλληλο στον δήμο Πύργου, η οποία κατονομάζει τον τότε αντιδήμαρχο Χ.Α., καταθέτοντας στη δικαιοσύνη και αντίστοιχα γραπτά μηνύματα που εκείνος της έστελνε μέσω πλατφόρμας διαδικτυακής επικοινωνίας και τα οποία είναι άκρως αποκαλυπτικά. Η καταγγέλλουσα αναφέρει μάλιστα ότι επειδή ακριβώς δεν ενέδωσε στις σεξουαλικές απαιτήσεις του εν λόγω δημοτικού παράγοντα, υπήρξε από μέρους του εκδικητική συμπεριφορά με την κλήση της σε απολογία για υπηρεσιακά θέματα.

Όπως αναφέρεται, όλα ξεκίνησαν στα τέλη περίπου του 2019, όταν ο τότε αντιδήμαρχος ενόψει και του ρόλου του στο δήμο άρχισε να την προσεγγίζει. Αρχικά ζήτησε από την υπάλληλο να του απευθύνεται «στον ενικό». Αρχές Φεβρουαρίου χαρακτήρισε μία φωτογραφία της στο facebook «ερωτεύσιμη» και λίγο αργότερα άρχισε να της στέλνει μηνύματα «μου αρέσεις πολύ» ζητώντας «να βρεθούμε κάπου έξω για ένα ποτό και να γνωριστούμε καλύτερα».

Της έστειλε δύο βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου

Παρόλο που της εξέφρασε ότι δεν ενδιαφέρεται, εκείνος επανήλθε με εξαιρετικά πρόστυχο μήνυμα. Η γυναίκα προσπάθησε να τον αποθαρρύνει, ώστε να σταματήσει η χυδαία παρενόχληση, εκείνος της στέλνει στη συνέχεια της έστειλε δύο βίντεο, σεξουαλικού περιεχομένου, από αυτά που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προφανώς.

Στη συνέχεια εκείνη του απαγόρευσε να επικοινωνεί μαζί της διαδικτυακά, ακόμη και για υπηρεσιακά θέματα.

Παρόλο που ο πρώην αντιδήμαρχος σταμάτησε μεν την όχληση από το διαδίκτυο, συνέχιζε να της απευθύνει πρόστυχα λόγια τον Αύγουστο του 2020.

Την επόμενη ημέρα η γυναίκα ζήτησε να φύγει από τη συγκεκριμένη Διεύθυνση του Δήμου και να απασχοληθεί ως συνοδός απορριμματοφόρου ανακύκλωσης.Ακολούθως, ο τότε αντιδήμαρχος την παρέπεμψε σε απολογία -ακολούθησε η μήνυση, καθώς η καταγγέλλουσα έκρινε παράνομη τη συγκεκριμένη κλήση και την απέδωσε στο γεγονός ότι δεν ενέδωσε στις σεξουαλικές οχλήσεις του.

Ο δήμαρχος έπαυσε τον καταγγελλόμενο

Η καταγγέλλουσα κοινοποίησε τη μήνυση προς εννέα κατευθύνσεις, αλλά μόνον ο δήμαρχος Πύργου έκανε άμεσες ενέργειες (έπαυσε αμέσως τον καταγγελλόμενο από τη θέση του αντιδημάρχου), ενώ οι άλλοι οκτώ φορείς δεν κινητοποιήθηκαν σύμφωνα με το thecaller.gr, τουλάχιστον όχι ως τώρα. Ούτε καν ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, που έχει ακριβώς την αρμοδιότητα να εποπτεύει θέμα ομαλής λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η καταγγελία έφτασε επίσης σύμφωνα με το thecaller.gr στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, στα Υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών, στην Εθνική Επιτροπή για το Δικαιώματα του Ανθρώπου, στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων, στον Συνήγορο του Πολίτη και στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News