Έκτακτη σύσκεψη Κικίλια για τις μεταλλάξεις - Εν αναμονή των αποτελεσμάτων για την Κρήτη

Ελλάδα
Έκτακτη σύσκεψη Κικίλια για τις μεταλλάξεις - Εν αναμονή των αποτελεσμάτων για την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σύσκεψη αναλύει τις μεταλλάξεις και παραλλαγές του ιού SARS-CoV-2

Στη 13:30 έχει οριστεί σύσκεψη που θα έχει ως αντικείμενο το συντονισμό και την ενίσχυση της γονιδιωματικής επιτήρησης με τη λειτουργία πανελλαδικού δικτύου που παρακολουθεί και αναλύει τις μεταλλάξεις και παραλλαγές του ιού SARS-CoV-2.

Η σύσκεψη  έχει ως αντικείμενο τον συντονισμό και την ενίσχυση της γονιδιωματικής επιτήρησης με τη λειτουργία πανελλαδικού δικτύου που παρακολουθεί και αναλύει τις μεταλλάξεις και παραλλαγές του ιού SARS-CoV-2.

Στη σύσκεψη σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ θα συμμετέχουν ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) Δημήτρης Θάνος, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και οι καθηγητές Σωτήρης Τσιόδρας, Γιώργος Σουρβίνος, Δημήτρης Παρασκευής και Γκίκας Μαγιορκίνης.

Προβληματισμός για την Κρήτη

Ένα από τα στοιχεία που προβληματίζουν τους ειδικούς είναι και τα ύποπτα δέιγματα στην Κρήτη. Συγκεκιρμένα σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες στο Ιολογικό εργαστήριο της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Κρήτης έχουν ανιχνευθεί συνολικά 19 ύποπτα δείγματα για μετάλλαξη του ιού για τα οποία αναμένονται τα αποτέλεσματα. 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News