Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι: Τι θα «μείνει» στον πάγο - Ημερομηνίες «κλειδί» του Φεβρουαρίου

Ελλάδα
Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι: Τι θα «μείνει» στον πάγο - Ημερομηνίες «κλειδί» του Φεβρουαρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Που θα δοθεί το «πράσινο φως»

Εισήγηση στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων κάνει η κυβέρνηση, ενόψει της συνεδρίασης των 32 ειδικών στις 10:00 το πρωί της Παρασκευής, με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση να τονίζει στο Open TV ότι θα ζητηθεί να ανοίξουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ και να δοθεί η άδεια στους λαχειοπώλες να βγουν ξανά στους δρόμους.

Ο κ. Παπαθανάσης δεν άφησε κανένα περιθώριο για άμεση επανεκκίνηση της εστίασης τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «δεν βλέπουμε καθόλου κοντά το άνοιγμά της...»

Μιλώντας παράλληλα στην «Ωρα Ελλάδος» κι ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, που είναι μέλος της επιτροπής, άφησε να εννοηθεί ότι θα γίνει δεκτή η εισήγηση της κυβέρνησης, καθώς «προχωράμε με μικρά βήματα, ανοίγοντας σιγά σιγά δραστηριότητες», προσθέτοντας ότι «πηγαίνουμε καλά (σ.σ.: στα κρούσματα κορονοϊού), άρα θα ανοίξουμε δραστηριότητες».

Εξάλλου, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να πάμε σε μεγάλο άνοιγμα από Δευτέρα 25 Ιανουαρίου και παρέπεμψε για περισσότερα στην επόμενη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων την 29η Γενάρη, με πλάνο για επανεκκίνηση κι άλλων δραστηριοτήτων και πιθανώς και το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων από την 1η Φλεβάρη.

«Θα πρέπει να κάνουμε άλλη μια βδομάδα υπομονή για περαιτέρω άνοιγμα του λιανεμπορίου, των χιονοδρομικών κέντρων και της άρσης απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό» είπε ο κ. Παπαθανάσης.

Οι  πιθανές ημερομηνίες

Στο μεταξύ όμως οι 32 ειδικοί θα εξετάσουν βήμα βήμα το άνοιγμα των διαφόρων δραστηριοτήτων στην περίπτωση βέβαια που δεν υπάρχει ανατροπή στα επιδημιολογικά δεδομένα

1η Φεβρουαρίου αναμένεται να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια

8η Φεβρουαρίου εκτιμάται ότι είναι μία πιθανή ημερομηνία για μετακίνηση από νομό σε νομό αλλά μόνο για ψάρεμα, κυνήγι και χιονοδρομικά κέντρα

15η Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η συζήτηση για την εστίαση η οποία όμως προσδιορίζεται για μετά το τέλος Φεβρουαρίου και πιθανώς προς τα μέσα Μαρτίου

Σε ό,τι αφορά στους φοιτητές και την επιστροφή τους στις αίθουσες, αυτό αναμένεται να εξετασθεί πολύ αργότερα καθώς και το υπουργείο Παιδείας θεωρεί πως πιθανώς και αυτή η χρονιά θα κυλήσει χωρίς δια ζώσης εκπαίδευση, με εξαίρεση όσους φοιτητές έχουν υποχρεωτικά εργαστήρια το οποίο επίσης θα βρεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων.

Σε ό,τι αφορά σε γυμναστήρια και άλλους κλειστούς αθλητικούς χώρους, καμία συζήτηση δεν θα γίνει πριν από τον Μάρτιο και εφόσον έχουν μειωθεί καθοριστικά τα κρούσματα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Φωτογραφια: INTIME

ethnos

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News