Βασίλης Κικίλιας: «Βελτίωση, αλλά τα στοιχεία συνεχίζουν να μας προβληματίζουν»

Ελλάδα
Βασίλης Κικίλιας: «Βελτίωση, αλλά τα στοιχεία συνεχίζουν να μας προβληματίζουν»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκινούν οι αμβολιασμοί αύριο της ηλικιακής ομάδας 80 έως 84

Τα στοιχεία από την εξέλιξη της επιδημίας εξακολουθούν να μας προβληματίζουν τόνισε απόψε, κατά την ενημέρωση, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Υπάρχει μια μικρή αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και καταγράφονται περίπου 440 κρούσματα ανά ημέρα. Η μέση ηλικία των νέων διαγνώσεων είναι τα 46 χρόνια είπε ο κ. Κικίλιας ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμα 2.304 ενεργά κρούσματα στην Αττική.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η τήρηση των μέτρων παραμένει μονόδρομος και είπε ότι η επιβάρυνση των ΜΕΘ έχει περιοριστεί, καθώς τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη τα περίπου μισά κρεβάτια ΜΕΘ covid είναι πλέον κενά.

Μίνα Γκάγκα: «Είμαστε σε καλό σημείο»

Σύμφωνα με την Συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» και Πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα, η οποία συμμετείχε στην σημερινή ενημέρωση «είμαστε σε καλό σημείο, έχουμε θανάτους», όπως είπε χαρακτηριστικά, «αλλά πολύ λιγότερους».

Ειδική αναφορά έκανε η κ. Γκάγκα στη μετάλλαξη του ιού, τονίζοντας ότι «μας απασχολεί πολύ, όπως και πολλές χώρες, όπως διευκρίνισε. «Πήραμε», όπως τόνισε ωστόσο «μέτρα έγκαιρα και είμαστε σε καλή κατάσταση αυτή τη στιγμή.

«Θα την ελέγξουμε τη μετάλλαξη», όπως επεσήμανε «φαίνεται να ανταποκρίνεται στα εμβόλια», είπε, εφιστώντας για άλλη μία φορά την προσοχή, ενώ διευκρίνισε επίσης, ότι θα προχωρήσουμε στο άνοιγμα των δραστηριοτήτων στη χώρα μας.

Μάριος Θεμιστοκλέους: «Ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα άνω των 80»

Από αύριο στις 6:00 το απόγευμα ανοίγουν τα ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού για την ηλικιακή ομάδα από 80 έως 84 ετών, όπως είπε στην αποψινή ενημέρωση ο γενικός γραμματέας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε όλες λεπτομέρειες που πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να κλείσουν το ραντεβού τους και να προσέλθουν για εμβολιασμό.

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού έφτασε στο 1,13 % καθώς έχουν εμβολιαστεί 123.077 άνθρωποι από την αρχή που ξεκίνησε ο εμβολιασμός. Μάλιστα όπως αποκάλυψε, χθες καταγράφηκε ρεκόρ εμβολιασμού στη χώρα μας.

Αριστείδης Περρής: «Σε τέσσερις φάσεις ο εμβολιασμός στα νησιά»

Την διαδικασία του εμβολιασμού στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα το επιχειρησιακό σχέδιο για τον εμβολιασμό στα νησιά εξήγησε ο Ταξίαρχος Αριστείδης Περρής, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία στη χώρα μας.

Ειδικότερα, ο Ταξίαρχος Αριστείδης Περρής εξήγησε πως οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στη νησιωτική χώρα θα γίνει σε τέσσερις φάσεις, που είναι οι παρακάτω:

  • Η 1η φάση αφορά 18 νησιά που έχουν ήδη νοσοκομειακές μονάδες
  • Η 2η φάση 12 νησιά που έχουν πληθυσμό άνω των 3.500 ατόμων
  • Η 3η φάση 19 νησιά με πληθυσμό από 1.000 έως 3.500 άτομα
  • Η 4η φάση νησιά με πληθυσμό κάτω των 1.000 ατόμων

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News