Ακσόι: «Η Ελλάδα παραβιάζει διαρκώς τα δικαιώματα της Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης»

Ελλάδα
Ακσόι: «Η Ελλάδα παραβιάζει διαρκώς τα δικαιώματα της Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Ελλάδα παραβιάζει διαρκώς τα δικαιώματα της Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάνης και τις πολυμερείς συμφωνίες. (…)», αναφέρει μεταξύ άλλων

Επίθεση κατά της Ελληνικής κυβέρνησης και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας μας Νίκου Δένδια εξαπέλυσε - λίγες ημέρες πριν ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές - ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι, χαρακτηρίζοντας την πολιτική της χώρας απέναντι στην «τουρκική μειονότητα» της Δυτικής Θράκης, καταπιεστική.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον ιστότοπο newsit.gr, απαντώντας στα όσα είπε ο κ. Δένδιας σχετικά με τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, σημειώνει πως «η Ελλάδα ασκεί καταπιεστική πολιτική στην τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης».

«Είναι κωμικοτραγικό το γεγονός ότι υπουργός Εξωτερικών μιας χώρας που έχει καταδικαστεί τρεις φορές από το Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ως αποτέλεσμα της πολιτικής αφομοίωσης και καταστολής που εφαρμόζεται στην τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, να επικρίνει τη χώρα μας για τις μειονότητες».

«Στη χώρα μας έγιναν πολλά εποικοδομητικά βήματα προς την κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων της Ελληνικής-Ορθόδοξης μειονότητας και έχουν εφαρμοστεί σε συντονισμό με τους ελληνορθόδοξους πολίτες τα τελευταία χρόνια. Σχετικά με τη λύση των προβλημάτων της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης στην Ελλάδα (…) δεν υπάρχει πρόοδος αλλά οπισθοδρόμηση», συνεχίζει και προσθέτει:

«Η Ελλάδα παραβιάζει διαρκώς τα δικαιώματα της Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάνης και τις πολυμερείς συμφωνίες. (…)».

«Η Ελλάδα συνεχίζει να κλείνει μειονοτικά σχολεία στη Δυτική Θράκη.(…) Πριν κάνει τόσο άσχημες δηλώσει ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας ας κοιταχτεί στον καθρέφτη και ας βάλει σε τάξη τα του οίκο της», καταλήγει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News