Ελλάδα

Aλ. Χαρίτσης: Χρειάζεται ένα γενναίο πρόγραμμα στήριξης εργαζομένων, επιχειρήσεων και νοικοκυριών

«Περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα δηλώνουν ότι έχουν υποστεί σημαντική μείωση των εισοδημάτων τους μέχρι και πάνω από 30% τον τελευταίο χρόνο»

Σημερινή έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας της ΓΣΕΕ σχολιάζει ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της «περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα δηλώνουν ότι έχουν υποστεί σημαντική μείωση των εισοδημάτων τους μέχρι και πάνω από 30% τον τελευταίο χρόνο».

«Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν αυτό που αντιλαμβάνεται όποιος έχει στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα. Ότι η αναστολή της εργασίας, η μετάθεση των υποχρεώσεων και ο νέος δανεισμός είναι μέτρα απολύτως ανεπαρκή για τη στήριξη εργαζόμενων και επιχειρήσεων μέσα σε αυτές τις συνθήκες της κρίσης», υπογραμμίζει ο Αλ. Χαρίτσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «αντί να σχεδιάζει την ουσιαστική ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας», «φέρεται, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, να ετοιμάζει το "κούρεμα" ακόμα και αυτών των ελλιπών μέτρων».

«Να μην διανοηθεί καν η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια τέτοια καταστροφική κίνηση», προειδοποιεί και καταλήγει:

«Οφείλει να ανταποκριθεί στην αγωνία της κοινωνίας και να υλοποιήσει, έστω και τώρα, ένα γενναίο πρόγραμμα στήριξης εργαζομένων, επιχειρήσεων και νοικοκυριών».

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια