Αθηνά Λινού: «Η εστίαση μπορεί να ανοίξει στον εξωτερικό χώρο με θερμάστρες»

Ελλάδα
Αθηνά Λινού: «Η εστίαση μπορεί να ανοίξει στον εξωτερικό χώρο με θερμάστρες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν καταλαβαίνω γιατί απαγορεύτηκε το ψάρεμα και το κυνήγι» ανέφερε η καθηγήτρια

Εφικτή θεωρεί την επαναλειτουργία της εστίασης η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Αθηνά Λινού. Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου τόνισε ότι η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους θα μπορούσε να επαναλειτουργήσει, ενώ είπε ότι, σε ενδεχόμενο άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων, υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού, ακόμα και στα λιφτ.

«Η εστίαση στον εξωτερικό χώρο, με υπαίθριες θερμάστρες, και με πολύ προσοχή στους εργαζομένους, θα μπορούσε να ανοίξει. Με συχνά τεστ στους εργαζομένους και μόνο στους εξωτερικούς χώρους» δήλωσε.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί απαγορεύτηκε το ψάρεμα και το κυνήγι»

Ακόμα, υποστήριξε ότι «κι εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί απαγορεύτηκε το ψάρεμα και το κυνήγι».

Σε ότι αφορά στην μετακίνηση από νομό σε νομό, εξήγησε ότι αυτό επαφίεται στην επιδημιολογική κατάσταση του κάθε νομού. «Η νόσος είναι τέτοια που δεν είναι ενιαίος ο επιπολασμός της. Μπορεί σε κάποιους νομούς για 15-20 ημέρες να υπάρχει τεράστια έξαρση και σε άλλους να πάνε μια χαρά τα πράγματα. Δεν έχουμε όμως τόσα πολλά αξιόπιστα τεστ για να μας καθορίζουν που τα πράγματα είναι ασφαλής και που δεν είναι».

Κάθε άνοιγμα εγκυμονεί κινδύνους και αμφιβολίες υποστήριξε η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου σημειώνοντας: «Να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί. Οι ουρές εκτός καταστημάτων, σε απόσταση και με μάσκα, δεν πειράζουν πολύ. Ας ελπίσουμε ότι θα πάμε καλά» ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι ανησυχεί για τα πολυκαταστήματα «που δεν έχουν φυσικό αερισμό».

Στο ερώτημα ποιες άλλες δραστηριότητες θα μπορούσαν να επαναλειτουργήσουν, σημείωσε ότι σύμφωνα με το in.gr «αν έχουμε περισσότερα μοριακά τεστ θα έχουμε καλύτερη εικόνα και θα μπορούμε να προχωρήσουμε»

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News