Σεξουαλική παρενόχληση: Παρέμβαση Εισαγγελέα για τις καταγγελίες φοιτητριών του ΑΠΘ

Ελλάδα
Σεξουαλική παρενόχληση: Παρέμβαση Εισαγγελέα για τις καταγγελίες φοιτητριών του ΑΠΘ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά το σάλο που προκάλεσε η ανάρτηση - καταγγελία πρώην φοιτήτριας για καθηγητή

Εντολή για έρευνα έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, μετά τις καταγγελίες φοιτητριών για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης από τις αρμόδιες αρχές ζήτησε και ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, μετά το σάλο που προκάλεσε η ανάρτηση - καταγγελία πρώην φοιτήτριας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η οποία υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από καθηγητή του Πανεπιστημίου.

Σε δήλωσή του χθες ο κ. Παπαϊωάννου γνωστοποίησε: «Ενημέρωσα σήμερα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τα δημοσιεύματα που είδαν το Σαββατοκύριακο το φως της δημοσιότητας, σχετικά με καταγγελίες φοιτητριών ότι δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση από διδάσκοντες στο Αριστοτέλειο. Ζήτησα επισήμως την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, προκειμένου κάθε τέτοια υπόθεση που αφορά στο Πανεπιστήμιο να διερευνηθεί σε βάθος και οι υπαίτιοι να λογοδοτήσουν στον νόμο και να τιμωρηθούν».

Σε ό,τι αφορά πιθανή διενέργεια ΕΔΕ από τα θεσμικά όργανα του πανεπιστημίου, εξήγησε σύμφωνα με το ethnos.gr ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, καθώς δεν υπάρχει επίσημη καταγγελία σε βάρος συγκεκριμένου ατόμου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News