Lockdown: «Πράσινο φως» για το άνοιγμα καταστημάτων και κομμωτηρίων

Ελλάδα
Lockdown: «Πράσινο φως» για το άνοιγμα καταστημάτων και κομμωτηρίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με click away στις κόκκινες περιοχές και click in shop στις υπόλοιπες

Δύο είναι οι εκδοχές για το πώς θα λειτουργήσει η αγορά από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η αγορά θα λειτουργήσει είτε με click away στις κόκκινες περιοχές και click in shop στις υπόλοιπες, είτε θα ανοίξει ολόκληρο το λιανεμπόριο.

Παρόντος του υπουργού Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη πραγματοποιείται η σύσκεψη των ειδικών επιστημόνων και των λοιμωξιολόγων, με τον υπουργό να παρουσιάζει το πλάνο της κυβέρνησης για το άνοιγμα των καταστημάτων του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το ένα σενάριο, η επιτροπή των ειδικών για την πανδημία του κορωνοϊού η οποία συνεδριάζει εδώ και ώρες, φαίνεται να εισηγείται άνοιγμα όλων των καταστημάτων.

Με βάση το δεύτερο σενάριο, οι πολίτες θα μπορούν να μπαίνουν στα καταστήματα και να ψωνίζουν μέσω της διαδικασίας click in shop, ωστόσο θα υπάρχουν όρια στον αριθμό των ατόμων και χρονικός περιορισμός δύο ωρών, ο οποίος θα προκύπτει από την ώρα αποστολή του SMS στο 13033. Οι παραβάτες δε, θα πληρώνουν αυστηρά πρόστιμα.

Ωστόσο, διαφορετικό θα είναι το καθεστώς για τις «κόκκινες» περιοχές, δηλαδή αυτές στις οποίες το επιδημιολογικό φορτίο του κορωνοϊού είναι αυξημένο. Σ' αυτές, δεν θα ισχύσει καθόλου το click in shop και οι πελάτες θα εξυπηρετούνται μόνο με το click away, δηλαδή με την παραλαβή των προϊόντων από την πόρτα κι όχι εντός του καταστήματος. Η σύσκεψη των λοιμωξιολόγων για τις αποφάσεις που θα κρίνουν το άνοιγμα του λιανεμπορίου είναι σε εξέλιξη.

Ανοιχτά από Δευτέρα και τα κομμωτήρια, οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών και τα κέντρα αισθητικής

Τη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξουν και τα κομμωτήρια, οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών και τα κέντρα αισθητικής σύμφωνα με τα Dikaiologitika, μαζί με τα καταστήματα λιανικής. Ήταν κάτι που είχε φωτογραφίσει ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε πρωινή εκπομπή.

Από Δευτέρα ο κόσμος θα μπορεί να επισκεφτεί κομμωτήρια, νυχάδικα και κέντρα αισθητικής, τα οποία ήταν κλειστά για δύο βδομάδες τουλάχιστον. Επιπλέον θα λειτουργήσουν με αυστηρούς κανόνες, όμοιους με αυτούς που ίσχυσαν κατά την περίοδο των εορτών.

Πηγή: ethnos.gr, cnn.gr

(Φωτογραφία INTIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News