Ελλάδα

Άρχισαν οι εκπτώσεις με κλειστά μαγαζιά και μέσω διαδικτύου

Η κυβέρνηση εστιάζει σε μια νέα φόρμουλα για τη λειτουργία των καταστημάτων, αυτή του click in shop

Μέσω διαδικτύου ξεκίνησαν τελικά οι χειμερινές εκπτώσεις, ωστόσο είναι έντονη η ανησυχία στον εμπορικό κόσμο για το πώς θα λειτουργήσουν στο μέλλον τα καταστήματα. Υπενθυμίζεται ότι και αυτή την εβδομάδα το λιανεμπόριο παραμένει κλειστό λόγω του αυστηρότερου lockdown.

Ωστόσο, αν παραμείνουν τα καταστήματα κλειστά περαιτέρω, υπάρχει ενδεχόμενο οι εκπτώσεις να διαρκέσουν και μετά τις 27 Φεβρουαρίου, οπότε και ολοκληρώνεται κανονικά η περίοδός τους.

Εξάλλου, η κυβέρνηση εστιάζει σε μια νέα φόρμουλα για τη λειτουργία των καταστημάτων, αυτή του click in shop.

Το click in shop είναι απλά η δυνατότητα που θα δίνεται στους καταναλωτές να πηγαίνουν στα καταστήματα κατόπιν ραντεβού και να δοκιμάζουν τα προϊόντα τα οποία θέλουν να αγοράσουν.

 

Είναι μια προσπάθεια που θα γίνει προκειμένου να διευκολυνθούν και οι ίδιοι οι καταναλωτές που αγοράζουν τα προϊόντα, αλλά και οι καταστηματάρχες.

 

Αυτό θα γίνει κάτω από αυστηρά, φυσικά, μέτρα, καθώς στόχος είναι να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού στα καταστήματα.

Εξετάζεται, ανάλογα και με την έκταση των καταστημάτων, αν θα εξυπηρετείται ένας-ένας πελάτης μέσα στο κατάστημα ή εάν θα υπάρχει ταυτόχρονη εξυπηρέτηση πελατών, ο αριθμός των οποίων θα καθορίζεται βάσει των τετραγωνικών του καταστήματος.

Πάντως πρόκειται για ένα μέτρο, όπως λένε εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου, που δεν μπορεί να λειτουργήσει εύκολα σε μικρές επιχειρήσεις, αν και εν μέρει η αγορά την περίοδο των γιορτών λειτουργούσε άτυπα με έναν ανάλογο τρόπο σε περιοχές εκτός κέντρου.

Φωτογραφία: INTIME

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια