«Ώρα Αιχμής»: Το παρασκήνιο των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία και τα σενάρια για τον 61ο γύρο

Ελλάδα
«Ώρα Αιχμής»: Το παρασκήνιο των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία και τα σενάρια για τον 61ο γύρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωβουλευτές & βουλευτές αναλύουν την πρόταση Τσαβούσογλου

Ο 61ος γύρος των Διερευνητικών Επαφών θα λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη, στις 25 Ιανουαρίου 2021, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, η τουρκική πλευρά επικοινώνησε με την ελληνική και πρότεινε όπως η διεξαγωγή του 61ου γύρου των Διερευνητικών Επαφών λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη στις 25 Ιανουαρίου 2021.

Η ελληνική πλευρά αποδέχθηκε την πρόσκληση, επισημαίνουν ενώ ο  υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας επεσήμανε ότι «μας έλεγαν πως δεν μπορούν να ξεκινήσουν οι διερευνητικές όσο το Oruc Reis βρίσκεται στην περιοχή. Το πλοίο έφυγε από εκεί και για περίπου έξι μήνες θα κάνει έρευνες σε άλλη περιοχή. Έτσι η Ελλάδα δεν έχει καμία δικαιολογία».

Τι παγίδες μπορεί να κρύβει αυτή η διαδικασία και ποια πρέπει να είναι η στάση της χώρας σε μια περίεργη εποχή όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Μάλιστα το κλείδωμα της ημερομηνίας των διερευνητικών επαφών στη Κωσταντινούπολη έθεσε τις βάσεις για τις πρώτες αντιδράσεις αλλά και για το παρασκήνιο αυτής της απόφασης.

Βουλευτές και ευρωβουλευτές μίλησαν στην εκπομπή «ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ» γι' αυτή τη νέα διαδικασία που φαίνεται να προωθεί η Τουρκία.

Στο ρόλο που πρέπει να έχει η Ευρώπη σε αυτή την πρόταση της Τουρκίας και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκαν και οι ευρωβουλευτές Μανόλης Κεφαλογιάννης, Κώστας Αρβανίτης και Εύα Καϊλή.

Οι βουλευτές και ευρωβουλευτές της αντιπολίτευσης σχολίασαν με επιφυλάξεις αυτή την στάση της Τουρκίας κάνοντας λόγο και για πιθανή μπλόφα της γειτονικής χώρας με στόχο να στρέψει την Ευρώπη ενάντια μας στο ενδεχόμενος που αποχωρήσουμε από το διάλογο κάτι που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει επικοινωνιακά η Τουρκία.

Μάλιστα οι βουλευτές Σωκράτης Βαρδάκης ,Βασίλης Κεγκέρογλου ,Μανόλης Συντυχάκης και Γιώργος Λογιάδης έκαναν λόγο για επιτακτική ανάγκη σύγκλισης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News